Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mimarlık, Kültür ve Sanat Dergisi Yapı’nın Ocak Sayısı Çıktı!

YAPI Dergisi Ocak sayısında, inşaatının başlangıcından bu yana tasarım süreciyle büyük ses getiren, Coop Himmelb(l)au’nun tasarladığı BMW Welt (BMW Dünyası) projesine geniş yer veriyor. Dergiyle ayrıca 2006-2007 YAPI Dergisi dizin CD’si de hediye ediliyor.

yapi.com.tr
Mimarlık, Kültür ve Sanat Dergisi Yapı’nın Ocak Sayısı Çıktı!

b>YAPI Dergisi Ocak sayısında, inşaatının başlangıcından bu yana tasarım süreciyle büyük ses getiren, Coop Himmelb(l)au’nun tasarladığı BMW Welt (BMW Dünyası) projesine geniş yer veriyor. Dergiyle ayrıca 2006-2007 YAPI Dergisi dizin CD’si de hediye ediliyor.

“Olaylar-Yorumlar”
Doğan Hasol’un YAPI Dergisi’nin Ocak sayısındaki yazısı “2007’nin Ardından Bir Ufuk Turu” başlığını taşıyor. Hasol yazısında “Ülkemizde şehirciliğe, mimarlığa siyasetçiler egemen... Şehirlerimizin geleceğini ve görünümünü ne yazık ki onların bilgi ve görgü düzeyi belirliyor.” diyor.

İri Mimarlık, Capcanlı Renkler
YAPI Dergisi 314. sayısı için ünlü İngiliz mimar Will Alsop’la bir söyleşi gerçekleştirdi. Alsop’un tasarımları canlı renklere sahip iri mimarlık ürünleri olarak betimleniyor. Will Alsop, insanların kendini özgür hissettiği ve bu nedenle sert hatlara sahip olmayan mekânlar tasarlıyor.

BMW Dünyası
İnşaatının başlangıcından bu yana tasarım süreciyle büyük ses getiren Münih’deki “BMW Welt” (BMW Dünyası) projesi YAPI Dergisi Ocak sayısında geniş yer buluyor. Mimari tasarımını Coop Himmelb(l)au’nun yaptığı ve tek bir çatı altında birbirine bağlı birçok yapıyı barındıran “BMW Welt” (BMW Dünyası) projesi otomobil tutkusuna yeni bir tanım getiriyor.

Alışveriş Merkezlerine Yeni Bir Yorum
Yapı Dergisi’nin 314. sayısındaki projelerden bir başkası da, tasarımını Öncüoğlu Mimarlık’ın yaptığı Ankara’daki CEPA Alıveriş Merkezi. Yapının ana tasarım yaklaşımı, alışveriş merkezi kavramına yeni ve farklı bir mekân yorumu getirmek olmuş.

Şikago’da Peyzaj Tasarımı
James Burnett’in tasarladığı, Şikago Nehri ve Michigan Gölü’nün birleşim noktasında yer alan Doğu Lakeshore Parkı’nda, bir tasarım elemanı olarak su, projenin ana temalarından biri olarak beliriyor.

Çimsa Merkez Bürosu
Mimari tasarımı Yalın Tan & Jeyan Ülkü İçmimarlık tarafından yapılan Çimsa Merkez Bürosu’nda tasarım konseptinin çıkış noktası, firmanın ürünleri olan beyaz ve gri çimentoyu iç mekânı biçimlendiren ve formu belirleyen öğeler olarak kullanmak olmuş.

İşadamlarına Özel Bir Kulüp
Dante O. Benini&Partners’ın yaptığı “Maybe Business Lounge” 400 m2’lik bir alana yayılan, yeni eğilimlere yanıt verebilecek, işadamları için bir buluşma mekânı olarak tasarlanan özel bir kulüp.

Sürekliliğe Bağlı Heykeller
Yılmaz Zenger’in New York, Broadway Galeri’de daha sonra da “Contemporary İstanbul 2007” sanat fuarında sergilenen gümüş poliüretan ve kırmızı akrilikle boyanmış kompozit reçineden üretilen üç boyutlu “heykeller”i, içi dışa taşan kırmızı renkleriyle oldukça heyecan verici...

Ayrıca;

- Ekolojik Duyarlılık ve Mimari Politikalar; Bedriye Asımgil
- Tasarım Eğitiminde Stüdyo Kültürü; İnci Deniz Ilgın
- Çocuk Yuvası ve Hasta Bakım Ünitesi; MTM Mimarlık, Hasan Kıvırcık
- Bilgi ve Belgeleme Merkezi; KSP Engel und Zimmermann Architekten
- Gevher Nesibe Sultan Tıp Medresesi; Gonca Büyükmıhçı, Hale Kozlu
- Sayısal Ortamda Mekân Tasarımı; Burçin Cem Arabacıoğlu

YAPI Ocak sayısında....

Yapı Dergisi web sitesi için tıklayınız

http://www.yapi.com.tr/haberler/mimarlik-kultur-ve-sanat-dergisi-yapinin-ocak-sayisi-cikti_58516.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!