Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ming Mezarları, Dünya Mirası Oldu

Merkezi Paris’te bulunan Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), Çin’deki Ming Hanedanı (1368-1644) imparatorlarının mezarları

AA



b>Merkezi Paris’te bulunan Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), Çin’deki Ming Hanedanı (1368-1644) imparatorlarının mezarlarını, Dünya Mirasları Listesi’ne aldı.

UNESCO Dünya Mirasları Listesi Komitesi’nin 27.nci Toplantısı’nda, Çin’in başkenti Pekin yakınlarındaki Ming Mezarları ile Ming Hanedanı’nın ilk imparatoru Zhu Yuanzhang’ın Nanjing’de bulunan mezarının, Çin’in mezarlık mimarisini ve o yıllardaki kültürünü yansıttığı belirtildi.

Öte yandan, Çin’in güneybatısındaki Yunnnan eyaletinde Nuiang, Lancang ve Jinsha nehirlerinin birleştiği 41 bin kilometrekarelik alanı kaplayan bölge olağanüstü görünümü ve biyolojik çeşitliliği ile Doğal Miraslar Listesi’ne alındı.

ÇİN’DEN 29 MİRAS
Dünya Mirasları Listesi’ndeki 730’dan fazla yer arasında Çin’den Çin Seddi, Taishan dağı, Mogao mağaraları, Potala Sarayı ve Pekin Adamı kalıntıları da dahil 29 tarihi değer bulunuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ming-mezarlari-dunya-mirasi-oldu_4938.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!