Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Miras Vergisi Ücretleri Ne Kadar Olacak?

Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu gereğince ödenmesi gereken miras vergisinde 1. taksit ödemeleri bu yıl Mayıs ayında başlayacak. Peki ne kadar vergi ödeyeceksiniz? diye merak ediyorsanız işte yanıtı...

yapi.com.tr
Miras Vergisi Ücretleri Ne Kadar Olacak?

Miras vergisi olarak da bilinen veraset ve intikal vergisi Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu gereğince ödeniyor. Bir kişinin ölümü üzerine, sahibi bulunduğu menkul ve gayrimenkul mallarla bütün hak ve alacaklarının mirasçılarına intikali halinde ödenen bu vergi belli bir süre boyunca belli aylarda ödeniyor.

Emlak Kulisi'nde yer alan habere göre; malların karşılıksız bir şekilde bir şahıstan diğer şahsa intikali halinde de ödenen bu vergi tahakkukundan itibaren üç yılda iki eşit taksit halinde ödenmesi gerekiyor.

Veraset yoluyla intikal eden varlıkların değeri, istisna haddinin altında kalsa dahi beyanname verilmesi gerekiyor. Muristen mirasçılara veraset yoluyla hiçbir mal intikal etmediği takdirde durumun bir dilekçe ile ilgili vergi dairesine bildirilmesi halinde VİV beyannamesi verilmiyor.

Ölüm halinde, mirasçıların dört ay içinde “veraset ve intikal vergisi” beyannamesi vermeleri gerekiyor. Beyannamedeki hesaplama sonucu “veraset ve intikal vergisi” ödenir veya yalnızca beyanname vermekle yetiniliyor, vergi ödemesi çıkmıyor.

Hesaplamada; öncelikle istisnalar düşülüyor, istisnalardan sonra kalan tutar üzerinden vergi hesaplanıyor.

2018 miras vergisi ne zaman ödenecek?
-2018 yılı miras vergisi için ilk taksit Mayıs ayında,

-2018 yılı miras vergisi için ikinci taksiti ise Kasım ayında ödenecek.

Peki 2018 miras vergisi ne kadar? Miras kalanlar ne kadar vergi ödeyecek? diyorsanız işte yanıtı...
2018 yılı veraset ve intikal vergisi oranları Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu Genel Tebliği ile açıklandı. Tebliğte veraset ve intikal vergisinin istisna tutarları da belirlendi. 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren istisna tutarları şu şekilde;

- Evlatlıklar dâhil, füruğ ve eşten her birine isabet eden miras hisselerinde 202 bin 154 TL (füruğ bulunmaması halinde eşe isabet eden miras hissesinde 404 bin 556 TL),

- İvazsız suretle meydana gelen intikallerde 4 bin 656 TL,

- Para ve mal üzerine düzenlenen yarışma ve çekilişler ile 14/3/2007 tarihli ve 5602 sayılı Şans Oyunları Hasılatından Alınan Vergi, Fon ve Payların Düzenlenmesi Hakkında Kanunda tanımlanan şans oyunlarında kazanılan ikramiyelerde 4 bin 656 TL olarak dikkate alınacak.

1 Ocak 2018 tarihinden itibaren veraset yoluyla veya ivazsız suretle meydana gelen intikallerde veraset ve intikal vergisi aşağıdaki tarifeye göre hesaplanacak:

http://www.yapi.com.tr/haberler/miras-vergisi-ucretleri-ne-kadar-olacak_163245.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!