Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mizahçıların Heykel Kavgası

Türkiye’nin en çok okunan iki mizah dergisi Penguen ve LeMan, Oğuz Aral’ın geçtiğimiz günlerde yakılmak istenen heykeli yüzünden karşı karşıya geldiler.

Hürriyet Gazetesi
Mizahçıların Heykel Kavgası

ürkiye’nin en çok okunan iki mizah dergisi Penguen ve LeMan, Oğuz Aral’ın geçtiğimiz günlerde yakılmak istenen heykeli yüzünden karşı karşıya geldiler.

LeMan, molotofkokteyli atılarak hasar gören Oğuz Aral Heykeli’nin fiberglastan yapılmasının yanlış olduğunu ve "Usta’ya yakışmadığını" yazdı. Penguen ise bu hafta yayımlanan son sayısında heykelin onarılacağını, bu tür fiber malzemenin heykellerde kullanıldığını belirtti.

LeMan Dergisi ile 4 yıl önce kendisinden ayrılan çizerlerin kurduğu mizah dergisi Penguen, çeşitli konularda daha önce de tartışmaya girmişlerdi. Son tartışma konu ise Cihangir Parkı’ndaki ünlü çizer ve yazar Oğuz Aral’ın heykeli oldu.

Oğuz Aral’ın vefatından sonra Penguen çizerlerinden Bahadır Baruter ve 3 heykeltraş tarafından yapılan heykeli İstanbul’da Cihangir Parkı’na dikilmişti. Geçtiğimiz haftalarda bir genç, "özgürlük amacıyla" Aral’ın fiberglastan yapılan heykeline molotofkokteyli atarak tahrip olmasına yol açmıştı.

Neden Fiberglas

Bu olayın ardından LeMan Dergisi’nde Güneri İçoğlu imzasıyla yayınlanan yazıda, "heykelin neden bronzdan yapılmadığı" soruldu ve "kaidesinin de mermer görünümlü mutfak laminantından yapıldığı" belirtildi. LeMan, bunları aktarırken bir yandan da Penguen Dergisi’ne yönelik eleştirilerini dile getiriyordu. Çünkü hem ünlü çizgi ustasına yakışmayan bir malzemeden heykelini yapmışlar, hem de metal görünümü vererek halkı kandırmışlardı.

LeMan bizi üzdü
Penguen Dergisi, bu haftaki sayısında (8 Mart 2007, sayı 10) ortak bir imzayla hem Güneri İçoğlu’nun iddialarına cevap verdi, hem de heykelin onarılacağı belirtti. "LeMan bizi üzdü" başlıklı yazıda, özellikle Oğuz Aral’la ilgili bir konuda böyle bur tutum sergilenmesinden duyulan üzüntü belirtildi ve heykelle usta çizerin kaderinin ortaklığına vurgu yapıldı. Yazıda bu tür polyesterin heykellerde kullanıldığı da bildirildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mizahcilarin-heykel-kavgasi_52580.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!