Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

MNG’ye Ön İzin Çıktı

Muğla’nın Güllük Körfezi’ndeki Pina Yarımadası’na turistik tesis yapmak için ormandan kiraladığı arazinin hafriyatını yarımada etrafına ve Çomça Koyu’na dökerek denizi kaçak ve izinsiz dolduran MNG Holding A.Ş.’ne bir yıl ön izin verildi. Denize yaptığı dolguyu kaldırması beklenen şirketin, Maliye ile Kültür ve Turizm bakanlıklarından verilen ön

Milliyet Gazetesi
MNG’ye Ön İzin Çıktı

Muğla’nın Güllük Körfezi’ndeki Pina Yarımadası’na turistik tesis yapmak için ormandan kiraladığı arazinin hafriyatını yarımada etrafına ve Çomça Koyu’na dökerek denizi kaçak ve izinsiz dolduran MNG Holding A.Ş.’ne bir yıl ön izin verildi.

Denize yaptığı dolguyu kaldırması beklenen şirketin, Maliye ile Kültür ve Turizm bakanlıklarından verilen ön izinle Kıyı İmar Planı ve Sahil Düzenleme Uygulama Projesi’nde değişiklik yapacağı belirtildi. Bugüne kadar 80 bin YTL para cezası ödeyen şirketin ön izin çalışmaları için de Maliye’ye 81 bin 500 bin YTL ödediğini belirten Milas Kaymakamı Bahattin Atçı, “Şirket kendisine verilen yasal süre içinde, Pina Yarımadası’na yapacağı turistik tesis için sahil şeridinde düzenleme, plaj ve kumsal yaratmak için Kıyı İmar Planı Değişikliği ve Sahil Düzenleme Uygulama Projesi’nin ön iznini aldı. Şirket bir yıl içinde projeyi hazırlayıp bakanlıkların görüşüne sunacak. Bu durumda dolgunun şu anda kaldırılması söz konusu değil” dedi.

Ön iznin Muğla Valiliği’ne ilettildiğini belirten Atçı, yeni hazırlanacak projenin onaylanmaması durumunda denize dökülen toprağın çıkarılması gerekeceğini söyledi. Atçı, “Ancak buradaki bir diğer tehlike, böyle bir proje hayata geçirildiğinde Pina Yarımadası’nın halkın kullanımına kapatılacak olması” dedi.

‘Dava açacağız’

Yurtsever Cephe Örgütü Bodrum Sözcüsü Ayhan Karahan da binlerce ton hafriyatın denize dökülmesine göz yumduğunu ileri sürdüğü Atçı ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a bir çuval dolgu toprağı götürüp hediye ederek, bu suça daha fazla alet olmamalarını isteyeceklerini söyledi. Karahan, Pina Yarımadası’nın eski haline getirilmesi için de hukuki süreci başlatıp tahsisin iptalini isteyeceklerini açıkladı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mngye-on-izin-cikti_62092.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!