Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Mobilya için Gelecek Vadeden Pazarları Seçtik"

İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Abdullah Tever, Türkiye'nin 2023 yılı ihracat hedefinin 500 milyar dolar olduğunu hatırlatarak, her yıl ihracat yüzde 12,5 artarsa, 6 milyar doları mobilya, 8 milyar doları kağıt, karton ve ambalaj ve 2 milyar doları ağaç mamulleri olmak üzere toplam 16 milyar dolarlık ihracat

yapi.com.tr / AA
"Mobilya için Gelecek Vadeden Pazarları Seçtik"

İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Abdullah Tever, Türkiye'nin 2023 yılı ihracat hedefinin 500 milyar dolar olduğunu hatırlatarak, her yıl ihracat yüzde 12,5 artarsa, 6 milyar doları mobilya, 8 milyar doları kağıt, karton ve ambalaj ve 2 milyar doları ağaç mamulleri olmak üzere toplam 16 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşacaklarını kaydetti.

Birliğin yazılı açıklamasına göre, 2010 yılının en başarılı ihracatçılarını ödüllendirdiği organizasyonda, İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliğinden Kağıt, Karton, Ambalaj, Kırtasiye Kategorisinde 9 firma, Ağaç Mamulleri Kategorisinde 8 firma ve Mobilya Kategorisinde 9 firma geçen yılın en iyi ihracatçısı seçildi.

Tever, yaptığı değerlendirmede, sektörün 3 adet ihracat pazarını hedeflediğini belirterek, şu bilgileri verdi:

''Önümüzdeki günlerde Rusya'nın yazlık kenti olan Soçi'ye, Kuzey Irak'ta Erbil'e ve Tataristan'da Kazan kentine gideceğiz. Mobilya için gelecek vadeden pazarları seçtik. Irak'ta Türk mobilyasına çok talep var. İhracatımızda Avrupa'dan sonra ikinci sırada Irak yer alıyor.''

Hindistan ve Çin'e de gittiklerini, bu ülkelere yapılan 2,5 milyon dolarlık ihracatta yüzde 400'e varan artış sağlandığını açıklayan Tever, sektörün geçen yılki ihracatının önceki yıla göre yüzde 16'lık artış gösterdiğini kaydetti.

Tever, şu anki yıllık ihracatlarının 3 milyar doları aşmış durumda olduğunu da bildirdi.

ETİKETLER: kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/mobilya-icin-gelecek-vadeden-pazarlari-sectik_88155.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!