Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Mobilya İhracatı 2023'te 10 Milyar Dolar Olabilir

Ahmet Güleç: Mobilya ihracatımız, doğru bir pazarlama ve üretim stratejisi ile 2015 yıl sonundan 3 milyar dolara, 2023 hedeflerimize göre 10 milyar dolara yükselebilir.

yapi.com.tr
Mobilya İhracatı 2023'te 10 Milyar Dolar Olabilir

Mobilya sektörünün gerek üretim gerek ihracat rakamlarıyla son yıllarda ciddi bir ivme kazandığını belirten Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhraçatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, “Dış ticaret fazlası veren bir sektörde faaliyet gösteriyoruz. 2014’te bölgedeki tüm olumsuz gelişmelere rağmen büyük bir başarı gösteren mobilya sektörünün aynı performansı bu yıl da koruyacağını tahmin ediyorum. Dışarıda yeni gelişen ve hedef pazarlar üzerine odaklandık. Bunlardan birisi de Amerika. Hem mobilya değişim süresi hızlı hem de tasarıma ilgi büyük” diye konuştu.

10 yılda bir değişim

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre Türkiye’de bir ailenin mobilya değişim süreleri hakkında da bilgi veren Ahmet Güleç, “Tüketiciler yaklaşık 10 yılda bir mobilya değiştir. Bu oran elbette bölgelerin coğrafi, sosyo-kültürel özelliklerine göre farklılık gösteriyor. Fakat metropollerdeki hızlı yaşam kültürü ve konut sektöründeki hareketlilik dolayısıyla tüketim alışkanlıkları da değişiyor. İnsanlar artık eşyalarından daha çabuk sıkılıyor, daha sık değişim istiyorlar. Bu durum mobilya değişim sürelerini etkileyecek” şeklinde konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mobilya-ihracati-2023te-10-milyar-dolar-olabilir_130498.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!