Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İhracat Azalıyor, İthalat Artıyor

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) dış ticaret istatistiklerine göre ekonomik krizin etkileri Batı Akdeniz’de ihracatta düşüş oranını yükseltirken, ithalatta artışa neden oldu.

yapi.com.tr
İhracat Azalıyor, İthalat Artıyor

TÜİK verilerine göre Antalya, Isparta ve Burdur’un oluşturduğu Batı Akdeniz’in 2015 yılı Mart ayı Dış Ticaret istatistiklerine göre üç ilde de ihracat düştü, ithalat yükseldi. TÜİK ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle oluşturulan dış ticaret verilerine göre Türkiye’de 2015 yılı Mart ayında ihracat yüzde 14,4 azalarak 12 milyar 570 milyon dolar olarak gerçekleşti. İthalatta da yüzde 6,1 azalma yaşandı ve 18 milyar 723 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Bölgede ithalat ihracat farkı kapanıyor

Dış ticarette ihracat gelirleri ithalatının üstünde olan Antalya’da ise mart ayı rakamlarına bakıldığında çok yüksek olan dış ticaret fazlası rakamlarının gerilediği görüldü.

Antalya’da mart ayında ihracat geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,9 oranında düşerek 83,9 milyon dolara geriledi. İthalat ise yüzde 2,2 artarak 78,2 milyon dolara yükseldi.

Isparta’da ihracat yüzde 9,9 oranında düşüşle 8,5 milyon dolar olurken, ithalat yüzde 1,5 artışla 4,9 milyon dolara yükseldi. Burdur’da ise ihracat yüzde 14,4 oranında düşüşle 15,4 milyon dolar olurken, ithalat ise yüzde 38,5 artışla 3,2 milyon dolara çıktı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ihracat-azaliyor-ithalat-artiyor_130743.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!