Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mobilyacılar, Arap Ülkelerine Açılıyor

İTO'nun Kandilli Tesisleri'nde iftar düzenleyen MOBİSAD Başkanı Nuri Gürcan, Suriye, Umman, Katar ve Libya'ya mobilya pazarlamak için girişim başlattıklarını açıkladı. Arap ülkelerine girme kararı almalarında Türk inşaat firmalarının o ülkelere büyük yatırım yapmasının rolü olduğunu belirten Gürcan, "İnşaat firmalarımızla koordineli olarak o

Zaman Gazetesi
Mobilyacılar, Arap Ülkelerine Açılıyor

Hükümetin daha önce gerçekleştirdiği KDV indirimiyle nefes alan mobilya sektörü, durgunluğu ihracatla aşmayı hedefliyor. Mobilya sanayicileri, bu amaçla krizden daha az etkilenen Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerine açılma kararı aldı. Önceki akşam İTO'nun Kandilli Tesisleri'nde iftar düzenleyen MOBİSAD Başkanı Nuri Gürcan, Suriye, Umman, Katar ve Libya'ya mobilya pazarlamak için girişim başlattıklarını açıkladı. Arap ülkelerine girme kararı almalarında Türk inşaat firmalarının o ülkelere büyük yatırım yapmasının rolü olduğunu belirten Gürcan, "İnşaat firmalarımızla koordineli olarak o ülkelere ahşap ve iç donanım konusunda yardımcı olacağız." diye konuştu.

Hükümetin uyguladığı KDV indirimlerinin iç pazara önemli bir hareketlilik getirdiğini hatırlatan Gürcan, "Sektörümüz KDV indirimleri sayesinde çok dip yapmadı. Devlet 15 Mart'ta ve 15 Haziran'da bize bu indirimi sağladı. Ancak kampanya 15 Eylül'de bitiyor. Biz bunun yılbaşına kadar uzatılmasını talep edeceğiz." açıklamasını yaptı. İhracatta geçen yılı yakalamalarına karşın iç pazardaki durgunluğun kârlılığı olumsuz etkilediğini anlatan Nuri Gürcan, tüm mobilyacıların sektörün olumsuz etkilenmemesi için fedakârlık yaptığını kaydetti. MOBİSAD Başkanı, yeni pazar arayışlarının yanı sıra Türkiye'deki piyasayı da hareketlendirmek için 20'şerli mobilya firması grupları oluşturarak alışveriş merkezleri açacaklarını bildirdi.

İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ise mobilya sektörünün Türkiye'nin yüz akı olduğunu ifade etti. Yalçıntaş, 2010 yılında Türkiye'de iç tüketimin biraz daha canlanması ve yurtdışı ihraç pazarlardaki ekonomik düzelmeyle beraber başta mobilya sektörü olmak üzere birçok sektörün canlanmaya başlayacağını aktardı. İTO'ya bağlı bulunan birçok firmanın krizi fırsata çevirdiğine değinen Yalçıntaş, "Türk milleti büyük bir millet. Hem de bereketli bir aydayız ve şimdiden bu bereket tüm firmaları sarmaya başladı." dedi. Mobilya sektörü, 2008 yılında 2 milyar dolarlık ihracat yapmıştı. Rakamın bu yıl da aynı seviyelerde gerçekleşmesi bekleniyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mobilyacilar-arap-ulkelerine-aciliyor_71788.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!