Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mobilyacılar 'Bu Gemide Ah Ben de Olsaydım' Diyecek

İzmirli mobilyacılar, yüzer fuar projesiyle krize meydan okuyacak. Daha önce Karadeniz'deki limanları gezerek yeni pazarlar bulan mobilyacılar, bu kez rotayı Kuzey Afrika ve Körfez ülkelerine çevirdi. Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Mobilya Meslek Komitesi tarafından hazırlanan ve Dış Ticaret Müsteşarlığı tarafından da desteklenen proje kapsamında

Referans Gazetesi
Mobilyacılar 'Bu Gemide Ah Ben de Olsaydım' Diyecek

Ülkemizde 1970'li yıllarda endüstriyel üretim modeline geçen mobilya sektörü, 600 binden fazla firmanın faaliyet yürüttüğü devasa bir yapıya sahip. Şu anda 7 milyar dolarlık pazar ve 1.3 milyar doları aşkın ihracat payıyla mobilya sektörü, ülkemizin en büyük sektörleri arasında yer alıyor. Emek yoğun bir sektör olan mobilya sektörü, 300 binden çok insana iş olanağı yaratıyor. Mobilya sektörünün bu devasa yapısı, onu yaşanan ekonomik bunalımdan nispeten korusa da sektörün genelinde bir durgunluk olduğu genel anlamda kabul görüyor.

Kriz bir ölçüde etkilese de sektör döviz girdisi ve yarattığı istihdam ile gelişmelere adeta meydan okuyor. Tabii bir yere kadar... Mobilya sanayicileri, kriz dolayısıyla sektörde kısmen daralmalar yaşansa da ihracattan umutlu olduklarını söylüyor. Türk mobilya ihracatının 2010 yılında 2.5 milyar dolar seviyesine çıkması bekleniyor. Gelişmeler sürerse, dünya mobilya ihracatında 21'inci sıradan 15'inci sıraya yükselme umudumuz da var.

Fuarlar da sektör için bir şans. İstanbul'da geçen hafta gerçekleşen fuarı 5 bini yabancı toplam 80 bin ziyaretçi izledi. "Fuarlar ve kongreler kenti" olma çabası içindeki İzmir'de organize edilen mobilya fuarları da yerli ve yabancı katılımcılar için önemli referanslar arasında gösteriliyor.

İşte bunun bilincinde olan İzmirli mobilyacılar, yaşanan krizi aşabilmek için yeni açılımlar peşinde. Bu amaçla farklı organizasyonlar, cazip olanaklar yaratmak istiyor, bunun için çalışıyor.
    
Yüzer fuar organizasyonu

İzmirli mobilyacılar, yüzer fuar projesiyle krize meydan okuyacak. Daha önce Karadeniz'deki limanları gezerek yeni pazarlar bulan mobilyacılar, bu kez rotayı Kuzey Afrika ve Körfez ülkelerine çevirdi. Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Mobilya Meslek Komitesi tarafından hazırlanan ve Dış Ticaret Müsteşarlığı tarafından da desteklenen proje kapsamında nisan ayında yola çıkması planlanan gemide yer alacak firma temsilcileri, ülke limanlarında tanıtım yaparak, yeni iş bağlantıları gerçekleştirecek.

İzmirli mobilyacılar olarak daha önce yüzer fuar ile Karadeniz'e kıyısı olan ülkelerdeki limanları ziyaret ettiklerini ve bu projenin çok yararını gördüklerini dile getiren EBSO Mobilya Komitesi Meclis Üyesi Rıdvan Hasgüçmen, kriz dönemini en az hasarla atlatmak için yeni projeyi uygulamaya koyacaklarını söylüyor.
    
Dış fuar maliyeti yüksek

Mobilya sektöründe dış fuar maliyetleri yüksek. Ancak proje için Dış Ticaret Müsteşarlığı da destek verdi. Yüzer Fuar Projesi'ne katılacak firma sayısı artıyor. Firmalar bu sayede krizin hasarlarını en aza indirecekler. Proje kapsamında İskenderiye, Trablus, Cezayir, Kuveyt, Maskat, Dubai limanları ziyaret edilecek. Bunlar cazip merkezler. Türk mobilyasının ilgi göreceği de genel kanı. Limanlara varılmadan önce oradaki odalara davetiyeler gönderilecek, sektör firmalarının fuarı ziyareti sağlanacak. Her limanda gemide kokteyller verilecek.

Yüzer fuar krizden en az etkilenen ülkelerde yeni pazarlar bulma fırsatı verecek. Gemi daha limanda. Açık denizler için zaman var. Bu gemiye binen kazanacak gibi. Binmeyen ise... Meşhur şarkıdaki gibi; "Bu gemide ah ben de olsaydım/Açık denizlere yol alsaydım" mı diyecek? Kim bilir!

http://www.yapi.com.tr/haberler/mobilyacilar-bu-gemide-ah-ben-de-olsaydim-diyecek_66508.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!