Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mobilyacılar: KDV İndirimi 6 Ay Uzatılsın

ürkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Nazif Türkoğlu, uygulanan KDV indiriminin 6 ay daha devam etmesini istedi. Türkoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1 Nisanda başlayan KDV indirimi uygulamasının sektörde canlanma yarattığını söyledi.

Dünya Gazetesi
Mobilyacılar: KDV İndirimi 6 Ay Uzatılsın

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Nazif Türkoğlu, uygulanan KDV indiriminin 6 ay daha devam etmesini istedi. İstikbal Mobilya Antalya Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen iftar programına katılan Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği Başkanı ve Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nazif Türkoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1 Nisanda başlayan KDV indirimi uygulamasının sektörde canlanma yarattığını söyledi.

Özellikle marka mobilya sektörünün oldukça verimli bir dönem geçirdiğini belirten Türkoğlu, "(Kriz var) denilen dönemde Bellona yüzde 23, Mondi yüzde 55, İstikbal Mobilya yüzde 32 büyüdü. Türkiye dışından gelen bu kriz, sektörde uygulanan doğru politikalarla iyi yönlendirildi" dedi.

KDV indiriminin 1 Ekimde sona ereceğine dikkati çeken Türkoğlu, yakalanan bu hareketliliğin bitmemesi için Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'yla görüşmeler yaptıklarını söyledi. Uygulamanın 6 ay daha uzatılmasını talep ettiklerini belirten Türkoğlu, şöyle devam etti:

"KDV oranlarının 6 ay daha bu şekilde devam etmesini istiyoruz. Mobilya sektöründeki hareketlilik Ekim ayında itibaren bitiyor. Bir de KDV eski hali olan yüzde 18'e çıkarsa, ciddi durgunluk olabilir. Mobilya hacimli üründür. Stok yapmak zor bir iştir. Satıyorsan üretirsin, satamıyorsan üretimi durdurmak zorundasın. Üretimi durdurmanın en kolay yolu da işçi çıkarmaktır. Böyle bir mecburiyet var.

10'uncu aydan itibaren mobilyada sezon biter. (Bize 6 ay daha süre verin) diye hükümete talepte bulunduk. Hükümetin teşvikinin devam etmesini istiyoruz. Şu anda siparişler de birikmiş durumda. Siparişlerin de parası alınmış, 1 Ekimden sonra teslim edilmek zorunda. 1 Ekimde KDV yüzde 18 olursa, biz bu 10 puanlık açığı tüketiciden ya da bayiden alamayız. Dolayısıyla kaos oluşur. Halbuki ilk etapta indirim süresi 3 ay uzarsa bu kaostan kurtulmuş oluruz. Üstelik satış da devam eder."

Nazif Türkoğlu, mobilya sektörünün aynı zamanda tekstil, sünger, ahşap, ambalaj sanayi gibi 20 sektöre de kaynak sağladığına işaret etti. Türkoğlu, mobilya satışındaki hareketliliğin azaldığı dönemde KDV indiriminin de sona ermesinin, bu sektörlerin yarı yarıya küçülmesine neden olacağını sözlerine ekledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mobilyacilar-kdv-indirimi-6-ay-uzatilsin_72353.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!