Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Modern Sanatlar, Bir Mekana Daha Kavuştu

İstanbul Modern Sanatlar Galerisi (İMSG) iki yıllık bir projelendirme ve altyapı çalışmasının ardından cumartesi akşamı “50 Sanatçı 50 Yapıt” sergisiyle kapılarını sanatseverlere açtı.

Zaman



stanbul Modern Sanatlar Galerisi (İMSG) iki yıllık bir projelendirme ve altyapı çalışmasının ardından cumartesi akşamı “50 Sanatçı 50 Yapıt” sergisiyle kapılarını sanatseverlere açtı.

Çok sayıda sanatçı ve davetlinin katıldığı açılış; günümüzde resim, heykel, yerleştirme, fotoğraf ve video alanında yaptıkları başarılı çalışmalarla öne çıkmış 50 ismi bir araya getirerek, sanatsal platformda dayanışmanın önemine de dikkat çekiyor. İstanbul Modern Sanatlar Galerisi’nin bundan sonraki hedeflerini anlatan İMSG Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Polatcan, “Burası İstanbul Modern Sanatlar Galerisi olarak açıldı, ancak danışma kurullarımızdaki bazı isimlerin ısrarı ile açılıştan sonra ismi İstanbul Modern Sanatlar Platformu olarak değiştirilecek.” dedi.

Platformun sanatçılara sergileme ortamları vererek evrensel sanata destek olmak amacı taşıdığını söyleyen Aydın Polatcan, projeyi sadece Türkiye ile sınırlı tutmamış. 2005-2006 döneminde Türkiye sanat ortamının ihtiyaç duyduğu birçok sergi, konferans, gösteri, açıkoturum gibi etkinlik ve etkileşimli proje hayata geçecek. Bunun yanında, 15 Temmuz’da bir tren projesi ile 6 ay boyunca tüm Türkiye’yi gezecek 19 vagonluk bir tren sergisi planlanıyor. Amaçlarının, yapıtları Türkiye’nin her yerinde sergileyerek, sanat ve kültür bilincinin oluşmasına katkıda bulunmak olduğunu söyleyen Polatcan, genç sanatçıların önünü açmak ve çalışmalarını değerlendirmek için bu tür galeri ve sergilerin şart olduğunu düşünüyor. Galerinin “50 Sanatçı 50 Yapıt” projesinde, Arzu Başaran, Kezban Arca Batıbeki, Selma Gürbüz, Balkan Naci İslimyeli, Bahar Kocaman gibi ressamların tabloları; Nilüfer Ergin, Şeref Erol, Tuğrul Selçuk gibi heykeltıraşların eserleri ile Merih Akoğul, Ahmet Elhan, Melih Görgün, Denizhan Özer gibi fotoğraf sanatçılarının fotoğrafları yer alıyor. Balmumcu, Barbaros Bulvarı üzerindeki İMSG’nin ilk sergisi, 22 Nisan’a kadar ziyaretçilerini bekliyor. Tel: 0212 288 48 48

http://www.yapi.com.tr/haberler/modern-sanatlar-bir-mekana-daha-kavustu_24896.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!