Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Modern Vapur Klasiğe Fark Attı

Modern Vapur Klasiğe Fark Attı

Radikal Gazetesi
Modern Vapur Klasiğe Fark Attı

b>Yeni Şehir Hatları vapurunu belirlemek için yapılan kamuoyu yoklaması, Türkiye'nin milletvekili veya yerel yönetim seçimleri dışındaki ilk halkoylamasına dönüştü. Bir kaç saat içinde internette 24 bin kişinin oy kullandığı seçimin ilk gününde yüzde 34'lük oranıyla 'modern' görünümlü model 8, oyu kendisine en yakın klasik görünümlü vapur modeline yüzde 14'lük fark attı.

Zemin katta deniz manzarası
"İstanbul Vapurunu Seçiyor" anketinde modern feribotları andıran model 8, dün saat 17.00 itibarıyla kullanılan 24 bin oydan 8 bin 12'sini alarak yüzde 34'lük oranla ilk sırada yer aldı. Model 8'de, tek bacanın yer aldığı üçüncü kattaki kaptan köşkünün arkasında tentesiz üstü açık yolcu bölümü, zemin katın iç kısımdaki salonda oturanların görüş açısını bozmayan açık güverte ve tek yolcu girişi bulunuyor.

Oylamada ikinci sırayı yüzde 20 oy oranı ve 4 bin 713 oyla mevcut vapurlara benzeyen model 4'ün alması, İstanbulluların 'modern mi, klasik mi?' sorusuna yanıt aradıklarını ortaya koydu. Şehir Hatları'nda kullanılan 32 vapuru andıran model 4'ün zemin, orta, üst katlarında açık oturma alanları, tenteli yolcu güvertesi ve alt balkonları bulunuyor.

Klasiklerin oy oranı yüzde 27
Oylamada yüzde 14'lük oranla model 2 üçüncü, yüzde 13'lük oy oranıyla model 1 dördüncü, yüzde 7'lik oy oranıyla model 3 beşinci, yüzde 6'lık oy oranıyla model 6 altıncı, yüzde 4 oy oranıyla model 5 yedinci ve yüzde 3 oy oranıyla model 7 son sırada yer alıyor.

Üçüncü ve dördüncü sırada yer bulan, İstanbul'un ilk şehir hatları vapuru 'Balta Burun'un örnek alındığı ahşap kaplamalı, açık güverteli model 1 ve 2'nin oyu ise toplamda yüzde 27'ye ulaştı.

Önceki gün ve dün İDO'nun www.ido.com.tr ve İBB'nin www.ibb.gov.tr internet sitelerinden yapılan ve iki ay sürecek oylama, bugünden itibaren İstanbul'un iskele, alışveriş merkezi gibi 51 farklı noktasında kurulacak sandıklarda da yapılabilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/modern-vapur-klasige-fark-atti_45431.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!