Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mortgage Devleri Zararı Katlıyor

İngiltere’nin en büyük bankası olan Lloyds Bankacılık Grubu, bünyesinde yer alan ve ülkenin konut kredisi alanında en büyük oyuncusu HOBS’nin işlemleri nedeniyle 2008 yılında 10 milyar sterlini aşkın (14 milyar dolar) zarar ettiğini açıkladı.

Cumhuriyet Gazetesi
Mortgage Devleri Zararı Katlıyor

İngiltere’nin en büyük bankası olan Lloyds Bankacılık Grubu, bünyesinde yer alan ve ülkenin konut kredisi alanında en büyük oyuncusu HOBS’nin işlemleri nedeniyle 2008 yılında 10 milyar sterlini aşkın (14 milyar dolar) zarar ettiğini açıkladı. Ülkenin konut kredisi alanında en büyük oyuncusu olan HBOS, konut sektöründeki krizden de en ağır darbeyi aldı. HBOS 2008’de 10.8 milyar sterlin zarar etti. Bu zararın yüzde 90’ı karşılıksız konut kredileri ve kurumsal kredilerden kaynaklanıyor.

ABD’deki devlete ait konut kredi kuruluşu Fannie Mae de, geçen yıl yaklaşık 60 milyar dolara yakın zarara uğradığını açıkladı. Fannie Mae 2008’in sadece son üç ayında 25 milyar doları aşkın zarar etti. Fannie Mae, hükümetten 15 milyar dolar daha yardıma ihtiyaç duyduklarını bildirdi. Fannie Mae ve Freddie Mac, Amerika Birleşik Devletleri’nde verilen konut kredilerinin yarısına sahip ya da garantör durumunda.

Bu arada ABD Ticaret Bakanlığı, ocakta yeni konut satışlarının 309 bin adet olduğunu, yıllık bazda yüzde 10.2 olan bu düşüşün, 1963 yılından bu yana en sert düşüş olduğunu açıkladı. Geçen yıl aralık ayında 344 bin adet olan yeni konut satışlarının, ocakta 330 bin adet olması bekleniyordu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mortgage-devleri-zarari-katliyor_67021.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!