Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Moshe Safdie-Yahudi Soykırımı Müzesi

Holocaust Tarih Müzesi- Safdie'nin 800,000-foot karelik projesinin en gerekli öğesi- Yad Vashem'in var olan Tarih Müzesi'nin yerine geçiyor ve yapı kompleksinin yeni merkezi oluyor.

arcspace



udüs'ün Ein Kerem Vadisi'ne bakan bir tepede, yeni "Holocaust" Tarih Müzesi, Yad Vashem'in 10 yıllık geliştirme projesinin en üst noktası.



Holocaust Tarih Müzesi- Safdie'nin 800,000-foot karelik projesinin en gerekli öğesi- Yad Vashem'in var olan Tarih Müzesi'nin yerine geçiyor ve yapı kompleksinin yeni merkezi oluyor.



Müzenin beton ve cam ana gövdesi, Yad Vashem Kampüsü'nün bulunduğu "Hatıra Dağı"nın içinde saklı. Bu da, açılı omurgasının,500 feetten biraz daha uzun olan kısmının binanın gerçek ölçeği hakkında fikir vermesini sağlıyor.

Omurganın bir ucunda, müzenin girişine ve ziyaretçi merkezine en yakın yerde, büyük bir üçgen prizma vadi yatağınını üzerine uzanıyor ve görünürde boşlukta yüzüyor.





Diğer uçta, müzenin çıkışını gösteren kavisli bir çift kanadı oluşturmak için, alçak, ince duvarlar yamaçtan dışarı çıkıyorlar.





Bir galeriler ağı, 60 feet yukardan, merkezi gün ışığı ile aydınlanıyor ve müzenin kısmi olarak çökertilmiş merkezi yürüme aksında yer alıyor.





Müzeye girişte görünürden saklanan galeriler, tarihi ve tematik rotası boyunca, ziyaretçiler yürüyüş yolunda ilerledikçe, Holocaust'u bölüm bölüm sunuyorlar.





Bu tarihi anlatı sonunda, "Hall of Names" -İsimler Holü- son, dramatik teşhir mekanını oluşturuyor.

30 feet yükseklikteki gökyüzüne açık, konik strüktür milyonlarca Yahudi "Holocaust" kurbanının kişisel kayıtlarına ev sahipliği yapıyor. Doğal kaya yapısında oyulmuş bir çift taraflı koni isimleri hiç bilinmeyecek kurbanları şereflendiriyor.





Yeni kültürel, eğitimsel ve bilimsel kurum, Yad Vashem'in "Holocaust" araştımaları ve anma merkezi olarak önemli uluslararası konumunu teyit ediyor.

Masterplan, Yad Vashem'in kalıcı ve geçici sergi mekanını büyük ölçüde genişletiyor ve kampüsün artan kişi sayısına yer oluşturuyor.

Toplam alan: 807,300 feet kare (75,000 metrekare)
Bitiş tarihi: Mart 2005
Müşteri:: Yad Vashem - Holocaust Martyrs' and Heroes' Remembrance Authority
Mimarlar: Moshe Safdie and Associates, Inc.

Safdie'nin güçlendirme programına katıkısı yeni Holocaust Tarih Müzesi'ni, Holocaust Sanat Müzesi'ni, Sergi Pavyonu'nu, Görsel Merkezi, Eğitim Merkezi'ni, Sinagog yapısını, Ziyaretçi Merkezi'ni, park alanını içeriyor.

Safdie 1987'de Children's Memorial- Çocuk Anıtı'nı, 1995'de de Memorial to the Deportees -Sınır Dışı Edilenler İçin Anıt- projelerini yaptı. (Yad Vashem)






Gündemdeki diğer projeleri takip etmek için haber dosyasına buradan ulaşabilirsiniz

Çeviren:Zehra Tonbul

http://www.yapi.com.tr/haberler/moshe-safdie-yahudi-soykirimi-muzesi_31156.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!