Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Mozambik’e TOKİ Modeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mozambikli işadamlarına ‘Türkiye ile el ele verin’ çağrısında bulundu. Erdoğan, “14 senede sadece konut olarak devletin kurduğu TOKİ ile 760 bin konut inşa ettik. Mozambik’te bunu niye yapmayalım?” dedi.

yapi.com.tr
Mozambik’e TOKİ Modeli

Cumhurbşakanı Recep Tayyip Erdoğan ve Mozambik Cumhurbaşkanı Filipe Nyusi, DEİK tarafından düzenlenen Türkiye-Mozambik İş Forumu’na katıldı. Milliyet'te yer alan habere göre, işadamlarına hitaben konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan özetle şu mesajları verdi:

Geçmişinizi biliyoruz: Gerek alt yapı gerek üst yapı yatırımları noktasında Türkiye Mozambik’in yanında yer almaya hazırdır. Bu işbirliğini geliştirmede hareket noktamız kazan-kazan ilkesi çerçevesinde ilişkilerimizin güçlendirilmesidir. Biz Afrika’nın geçmişte neler çektiklerini iyi biliriz. Afrika’yı nasıl sömürdüklerini gayet iyi biliriz, kimlerin sömürdüğünü de gayet iyi biliriz. Afrika tarihi aslında bizim de kanayan yaramızdır.

760 bin konut: 14 senede sadece konut olarak devletin kurduğu TOKİ ile 760 bin konut inşa ettik. Özel sektörün yaptıklarını söylemiyorum. Bunu niye yaptık Planlı bir yapılanmayı yapalım diye Şehirleşme modern bir şekilde gerçekleştirelim diye yaptık.  Mozambik’te bunu niye yapmayalım? Aynı şeyi Mozambikli girişimcilerle el ele vermek suretiyle Mozambik’te de yaparız. Mozambikli dostlarımız modern konutlarda yaşama imkanını bulacaklardır. Kaliteli, üst gelir, orta gelir grubu, alt gelir grubuna hitap edecek konutlardır.

Aydınlığa çıkarsınız: Mozambik’in suyu bol ama Mozambik’te enerji sıkıntısı var. Yüzde 80 enerji açığı var. Bu enerji açığı ancak hidroelektrik sistemle çözülebilir, suvar. İki, kömür bol, termik santrallerle çözülebilir. Enerji bol, güneş sistemiyle, rüzgar ha keza öyle. Bütün bunların yanında doğal gaz, fuel oil var. Doğalgaz çevrim santralleriyle enerji üretimi yapılarak Mozambik karanlıktan aydınlığa kavuşur ve çıkar. Bunlar fazla da zaman almaz.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mozambike-toki-modeli_155376.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!