Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Muğla Doğalgaz Dağıtım Lisansı için İhale

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Muğla ili ile Yatağan, Ula ve Bayır ilçelerinden oluşan dağıtım bölgesi için ''Muğla Doğalgaz Dağıtım Lisansı'' ihalesi açtı. EPDK'nın duyurusu, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

yapi.com.tr / AA
Muğla Doğalgaz Dağıtım Lisansı için İhale

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Muğla ili ile Yatağan, Ula ve Bayır ilçelerinden oluşan dağıtım bölgesi için 'Muğla Doğalgaz Dağıtım Lisansı' ihalesi açtı. EPDK'nın duyurusu, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
    
Duyuruya göre, Muğla Doğalgaz Dağıtım Lisansı ihalesi, Doğal Gaz Piyasası Kanunu ile Doğal Gaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde, kapalı zarf usulü ile teklif alma ve açık eksiltme şeklinde yapılacak. Şehiriçi doğal gaz dağıtım lisansı, lisans yürürlük tarihinden itibaren lisans hükümleri dahilinde 30 yıllık süre için verilecek.
    
Geçici teminatı 1 milyon dolar, kesin teminat tutarı da 2 milyon dolar olarak belirlenen ihalede, dağıtım lisansı almaya hak kazanan tüzel kişi lisans yürürlük tarihinden itibaren Muğla ve Yatağan'da en geç 6 ay içinde yatırıma fiili olarak başlayacak. Diğer bölgelerde ise 18 ay ile 5 yıl içinde imarlı alanlar bütününde dağıtım şebekesini tesis edecek, işletecek ve iyileştirecek.
    
Dağıtım bölgesinde serbest tüketici olmak için gereken yıllık asgari tüketim miktarı lisans yürürlük tarihinden başlamak üzere ilk 5 yıl için 15 milyon metreküp olarak belirlendi. Bu miktar, müteakip yıllar için Kurul tarafından her yıl yeniden belirlenecek.
    
İhale ile belirlenen 'Birim Hizmet ve Amortisman Bedeli', lisans yürürlük tarihinden başlamak üzere ilk sekiz yıl boyunca Sistem Kullanım Bedeli olarak uygulanacak. Bu sürenin bitiminden sonra ise Sistem Kullanım Bedeli her yıl Kurul tarafından fiyat tavanı yöntemi ile tespit edilecek.

ETİKETLER: enerji kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/mugla-dogalgaz-dagitim-lisansi-icin-ihale_91328.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!