Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Limak'ta Yapılan Vurgunun...

Muhafız Alayı Davası Vurdu Koltuğu Bırakıyor

Şirketi Limak hakkında ‘‘Muhafız Alayı Komutanlığı binasının yapımında devleti 1 trilyondan fazla zarara uğrattın’’ davası açılınca, Nihat Özdemir Tür

Hürriyet
Muhafız Alayı Davası Vurdu Koltuğu Bırakıyor

irketi Limak hakkında ‘‘Muhafız Alayı Komutanlığı binasının yapımında devleti 1 trilyondan fazla zarara uğrattın’’ davası açılınca, Nihat Özdemir Türkiye Müteahhitler Birliği başkanlığından istifa etme kararı aldı.

Özdemir, ‘‘Birliğin zarar görmemesi için bu kararı aldım’’ dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI Muhafız Alay Komutanlığı binası yapımında devletin 1 trilyondan fazla zarara uğratıldığı iddiasıyla açılan dava üzerine Limak A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Türkiye Müteahhitler Birliği'ndeki (TMB) başkanlık görevinden istifa etmeye karar verdi.

Birlik yönetimini önceki gün olağanüstü toplantıya çağıran Özdemir, yönetim kurulu üyelerine başkanlıktan istifa etmek istediğini açıkladı. Toplantıda, ortağı olduğu Limak İnşaat'ın hukuki mercilere intikal etmiş işleminin bugünlerde yeniden kamuoyuna getirildiğini hatırlatan Özdemir, Birliğin imajının kendi şirketi ile ilgili bu durumdan zarar görmemesi için böyle bir karar aldığını söyledi. Aynı zamanda Fenerbahçe Kulübü'nün As Başkanı olan Özdemir, artık daha çok sportif görvlerine ve firmasının ilerine yoğunlaşacağını söyleyerek istifa etmek istediğini belirtti.

Başkanlarının, birliğin imajını korumak amacıyla böyle davranmasını takdir eden üyeler, Özdemir'den en azından yaklaşan olağan genel kurula kadar bu görevi yürütmesini istedi. 9 Nisan'da yapılacak genel kurula kadar görevine devam etmeyi kabul eden Özdemir, ancak yeni dönemde görev kabul etmeyeceğini kesin olarak belirtti.

SONUCU BEKLEYECEĞİM

Bu durum Müteahhitler Birliği tarafından bir açıklama ile duyurulurken, Nihat Özdemir, ‘‘Bundan sonra yargının neticesini bekleyeceğiz. 9 Nisan'daki Genel Kurul'da görevi bir başka arkadaşıma devredeceğim. Zaten bu görev bu bir bayrak yarışı’’ dedi. Özdemir, yargının neticesinde çıkacak sonucun olumlu olması halinde de başkanlığı yeniden düşünmeyeceğini, bu olayın Türkiye Mütehhitler Birliği'ni olumsuz etkilememesi için başkanlığı bırakmasının daha doğru olduğuna inandığını söyledi.

MUHAFIZ ALAYI DAVASI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ihalesi 1997'de yapılan ve inşasına başlanan Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanlığı inşaat ihalesinde 1 trilyon 21 milyarlık yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla, aralarında sonradan emekli olmuş bir yarbay, iki albay ve iki binbaşının da bulunduğu 21 sanık hakkında dava açmıştı. Sanıkların, ‘‘resmi evrakta sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık, devlete ait artırma eksiltme ve yapım işlerine fesat karıştırma’’ suçlarından, 4.5 yıldan 26 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaları istenen davada, inşaatı yapan Nihat Özdemir'in firması Limak'ın dört mensubu da yargılanıyor. Bir süre önce Özelleştirme İdaresi'nden Tekel'in alkollü içkiler bölümünü 292 milyon dolara satın alan konsorsiyumun içinde yer alan Limak'ta, Nihat Özdemir'in ortağı Sezai Bacaksız da yargılanacaklar arasında bulunuyor.

Fenerbahçe'den de istifası isteniyor

FENERBAHÇE'de 5'inci dönem yöneticilik yapan ve halen As Başkanlık görevini yürüten Nihat Özdemir'in bu görevini de bırakmasını isteyenler dikkati çekiyor. Bunu isteyenler arasında yer alan Uğur Dündar da, Fenerbahçeli eski bir yönetici olarak Nihat Özdemir'in istifa etmesi gerektiğini belirtiyor.

‘Müteahhilik utandırıyor’ diye etik çalışmaları başlatmıştı

BİR süredir ‘‘imaj sorunu’’nu gündemine alan Türkiye Müteahhitler Birliği, yaptırdığı imaj araştırmasında ortaya çıkan olumsuz tabloyu silmek için, üyelerini Avrupa İş Ahlakı Ağı'na üye yapmanın yanı sıra imajı kötü üyeleri de ihraç etme kararı almıştı. Başkan Nihat Özdemir de, ‘‘Müeahhitim demeye utanan arkadaşlarım var’’ diyerek, müteahhitlere kamuoyunda azalan itibar ve güvenini kazandırmak için çalışmalar başlatmıştı. Bunun için ‘‘Etik Kurul’’ oluşturma kararı aldıklarını duyuran Özdemir, bu kurulun, mesleğin itibarını korumak için sözkonusu müteahhiti birlikten çıkarma yetkisine de sahip olmasını istiyordu. Özdemir, daha önce yaptığı konuşmalarda, ‘‘İç piyasada itibarımız olumsuz ama dış piyasalarda olumlu bir itibarımız var. Belki geçmişte müteahhitlerimiz büyük hatalar yaptılar ama artık sektöre bir disiplin getirmek istiyoruz’’ demişti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/muhafiz-alayi-davasi-vurdu-koltugu-birakiyor_10378.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!