Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mühendislik Eğitiminde İnternet, Başarıyı Artırır

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Erez Söylemez, klasik yöntemle zor öğretilecek bilgilerin, internete

Zaman



b>Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Erez Söylemez, klasik yöntemle zor öğretilecek bilgilerin, internete dayalı mühendislik eğitimde öğrencinin rahatlıkla kavrayacağı şekilde öğretilebileceğini söyledi.

Söylemez, Çukurova Üniversitesi Mühendislik–Mimarlık Fakültesi’nce düzenlenen “Mühendislikte İnternet Üzerinden Eğitim” konulu konferansta yaptığı konuşmada, internetle mühendislik eğitiminin öğrencinin başarısını da olumlu yönde etkilediğini kaydetti. Mühendislikte çizimlerin önemli bir yeri olduğunu kaydeden Söylemez, “Autocad ve flash player ile hazırlanan animasyonlarla öğrencilere örneğin mafsal hareketleri hareketli bir şekilde gösterilir. İnternetle klasik eğitimle verilemeyecek bilgiler, hareketli animasyonlarla daha rahat bir şekilde öğretilir. Bu da öğrencinin başarısını olumlu yönde etkiler.” diye konuştu. Öğretim üyelerinin de çizim programlarını bilmelerini, bilmiyorlarsa da öğrenmeleri gerektiğini anlatan Söylemez, “Bir animasyon hazırlanırken mutlaka autocad ortamında boyutlandırılmalı. Bir animasyonun hazırlanması 5–6 saat sürüyor. Ancak paket animasyonlarla bu sorunlar aşılabilir. Bir derste anlatılacak konular için yaklaşık 2 bin saatlik bir animasyon çalışması yapmak gerekir ki bu da bazı öğretim üyelerimiz için mümkün değil. Çizimleri yardımcı elemanlar değil, mutlaka öğretim üyeleri kendileri çizmeliler.” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/muhendislik-egitiminde-internet-basariyi-artirir_3674.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!