Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Mühürlenen SİT Alanındaki Otelde "Veda Yemeği"!

Gökçeada Belediye Başkanı, 3 kez mühürlediği, sit alanına yapılan otelde Kaymakam'a 'veda yemeği' düzenledi. Sonra da, yemeği kendisi düzenlememiş, davet edilmiş gibi yaptı.

yapi.com.tr
Mühürlenen SİT Alanındaki Otelde "Veda Yemeği"!

Gökçeada Belediye Başkanı Yücel Atalay daha önce üç kez mühürlediği Masi Otel’de, İzmir ’in Kemalpaşa ilçesine tayin olan Gökçeada Kaymakamı Kamuran Taşbilek için veda yemeği düzenledi. Davet ile ilgili ‘‘Oteli mühürlediğimiz doğru ama ben belediye başkanıyım, nereye davet ederlerse giderim’’ diyen Atalay, davetiyelerin kendi imzasını taşıdığını unuttu.

Radikal gazetesinden Ömer Erbil'in haberine göre; Bademli köyü halkı, evleri ve ahırlarında değişiklik yapmak istediğinde bile Çanakkale Bölge Koruma Kurulu’ndan izin almak zorunda kalırken, otel inşaatının günden güne yükselmesi Gökçeada Gönüllüleri Derneği’ni harekete geçirdi. Dernek, kurumlara müracaat ederek inşaatın durdurulmasını istedi. Gökçeada Belediyesi, 2011 yılının aralık ayında inşaatı mühürleyerek yıkım kararı aldı. Ancak karar bir türlü uygulanmadı. İnşaat hızla yükselmeye devam etti.

Çevreciler, inşaatın yükselmesi üzerine, Çanakkale Bölge İdare Mahkemesi’nde, otelin yapıldığı parselin sit alanı dışına çıkarılması ve yapı ruhsatının iptaliyle ilgili iki ayrı dava açtı. Her iki davada da mahkeme çevrecileri haklı bularak inşaat ruhsatlarını iptal etti. Kültür ve Turizm Bakanlığı ’na açılan davada mahkeme Masi Otel’in sit bölgesi içinde yer aldığına, Gökçeada Belediyesi’nin ve Çanakkale İl Özel İdaresi’nin burada yaptığı planların geçersiz olduğuna karar verdi.

'Yıkın' denilen otel Belediye Başkanı eliyle açıldı

Tüm iptal kararlarına rağmen Gökçeada Belediyesi bildiğini okudu ve daha önce iki kez mühürlenen ve mahkemenin “Yıkın” dediği Masi Otel’e 15 Mart 2013 tarihinde yapı kullanma izni ve buna istinaden 17 Nisan 2013 tarihinde ise işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı verdi. Bunun üzerine Gökçeada Gönüllüleri Derneği yeniden koruma kuruluna başvurdu. Kurul, 8 Temmuz 2013 tarihinde hem Gökçeada Belediyesi hem derneğe şu yazıyı gönderdi: “İlgili mahkeme kararları doğrultusunda 101 ada, 23 parsel kentsel sit alanında kaldığından, ilgili belediye uzmanlarınca gerekli incelemelerin yapılarak, devam eden inşai ve fiziki müdahalelerin ivedilikle durdurulması ve konu kurulumuzda değerlendirilinceye kadar hiçbir inşai ve fiziki müdahalede bulunulmaması hususunda gereğini bilgilerinize rica ederim.’’

Belediye Başkanı'nın kendi yolladığı davetiyeden haberi yok mu?

Bu yazı üzerine 9 Temmuz 2013'te tekrar mühürlenen oteli ise, Gökçeada Belediyesi Başkanı Atalay, Gökçeada Kaymakamı'na veda yemeği düzenleme bahanesiyle açtı. Gökçeada Belediyesi antetli ve üzerinde ‘‘Kaymakamımız Sayın Kamuran Taşbilek’in ilçemizden tayin ile ayrılışı nedeni ile düzenlemiş olduğumuz ‘Veda Yemeğine’ katılımınızdan onur duyarım’’ yazılı davetiyede Belediye Başkanı Yücel Atalay’ın imzası bulunurken, yemeğe kaymakam, mal müdürü, köy muhtarı gibi kamu görevlilerinin de katılmasını sağladı.

Mahkeme kararlarının hiçe sayılması ve Masi Otel'İn açılmasına ilişkin görüşleri sorulan Belediye Başkanı ise, davetiyeyi hazırlayanın kendisi olduğunu 'unutarak'; ‘‘Ben belediye başkanıyım, nereye davet ederlerse giderim. Yemeği ben organize etmedim. Oteli mühürlediğimiz doğru. Hukuki açıdan bildiğim Danıştay aşamasında olduğu. Otel sahipleri ile aram iyi değil, neler yaptıklarını da bilmiyorum. Kaymakam Bey’e veda yemeği olduğu için gidip katıldım’’ dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/muhurlenen-sit-alanindaki-otelde-veda-yemegi_111781.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!