Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Mültecilere Çadır ya da Konteyner Dışında Alternatif Önerebilmek!

Çadır kentler veya konteynerler... Bu ve benzeri yerlere yerleştirilen mültecilerin hakkı, insani şartlarda barınmak. İşte Almanya'da mültecilerin nasıl yerleştirilebileceği konusunda üretilen projelerden bazıları

yapi.com.tr
Mültecilere Çadır ya da Konteyner Dışında Alternatif Önerebilmek!

Birlikte yaşamak için kat çıkmak

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre Hannover Üniversitesi’ndeki mimarlık öğrencileri mülteciler için konut modelleri tasarladı. Bunlardan biri de, şehre gelecek mültecilerin düz çatılardaki boş alanlara yerleştirilmesini öngörüyor. Öğrenciler, bu tür bir projeyi, kendi fakültelerinin çatısına inşaat yaparak hayata geçirmeyi planlıyor. Listemizdeki diğer senaryolar ise şimdilik sadece birer fikir.

Yüzen evler

Almanya’da faal olmayan yaklaşık 870 mavna bulunuyor. Bu mavnaların yüzen mülteci yurtlarına çevrilmesi mümkün. Nehir suyunun filtreden geçirilmesiyle su ihtiyacının giderilebileceği, elektrik ihtiyacının ise güneş ve rüzgar enerjisi ile karşılanabileceği belirtiliyor.

Ek inşaat

Hannover’de düzenlenen Expo 2000 Dünya Fuarı’ndaki Hollanda pavyonu, fuarın kapandığı günden beri boş duruyor. Oysa bu pavyonu da mülteci yurduna dönüştürmek mümkün. Üçüncü kattaki açık bahçe, konutlar ile boş zaman geçirilebilecek mekanları birleştiren bir öğe olabilir. Öğrencilerin tüm taslakları, ortak yaşam alanlarını öne çıkarıyor.

Boşlukları kapatmak

Prefabrik, esnek ve kişisel… Ahşap yaşam modülleri, Almanya’nın dört bir köşesinde bulunan inşaat boşluklarına sığabilir. Birkaç gün içinde hazır olabilmeleri de ciddi bir avantaj. Konut ihtiyacı olmadığı zaman da, ahşap modüller yerlerinden sökülüp başka bir noktaya yerleştirilebilir veya işlevleri değiştirilerek, örneğin ofis olarak kullanılabilirler.

Çok kültürlü hobi bahçeleri

Hannover’deki üniversite öğrencileri, bazı hobi bahçelerinde mülteciler için yaşam alanlarının sağlanmasını öneriyor. Bu mekanlarda yaşamanın bir avantajı da, kendi gıda maddelerini kendilerinin yetiştirebilecek olmaları. Ayrıca çitin öte yanındaki komşular ile iletişim sayesinde de, farklı kültürlerin yakınlaşmasına imkan sağlanacaktır.

Otopark-ev

Şehirlerdeki otoparklar her zaman tam kapasite kullanılmıyor. Bu binaların bir bölümü şehrin göbeğinde bulunan mülteci yurtlarına dönüştürülebilir. Aşağı katlar da otopark olarak kullanılmaya devam edilebilir.

Tekerlekli yuva – Trende oturmak

Hannover’in kuzeyinde bulunan eski bir yük istasyonu yıllardır boş duruyor. Burada mülteciler için yeteri kadar yer var. Mimarlık fakültesi öğrencileri, artık kullanılmayan vagonların konuta dönüştürülebileceğini belirtiyor. Neredeyse her büyük şehirde benzeri şekilde yararlanılabilecek boş duran tren istasyonları veya artık kullanılmayan raylar mevcut.

http://www.yapi.com.tr/haberler/multecilere-cadir-ya-da-konteyner-disinda-alternatif-onerebilmek_133876.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!