Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Multi Konfor Binalar: "Bu Bir Vizyon Değil, Bu Bir Gereklilik"

İzocam, 'Pasif Ev' prensiplerini temel alarak geliştirilen 'Multi Konfor Binalar'a dikkat çekmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl konutlarda Multi Konfor’u ele alan buluşma bu yıl 'Multi Konfor ile Enerji Etkin Yenileme' ana başlığı altında 20 Nisan 2011 Çarşamba günü, Yapı-Endüstri Merkezi’nde (YEM) düzenlenen etkinlikte Türk ve yabancı uzmanlar

yapi.com.tr
Multi Konfor Binalar: "Bu Bir Vizyon Değil, Bu Bir Gereklilik"




Ödül töreninin ardından "Renovasyon ile Pasif Ev Düzeyine Erişme Dış Duvarların İçerden Yalıtımı" adlı sunumu gerçekleştiren Robert Schild, kendi dairesinde uygulanan renovasyon projesini detaylarıyla aktardı. 1960’larda inşa edilmiş olan yapıyı sürdürülebilirlik anlamında geliştirmeye çalıştıklarını aktaran Schild, iç yalıtımı tercih ettiğini ifade etti. Yaz ve kış değerlerinde yalıtım sonucunda uygun seviyelere ulaştıklarını anlatan Schild, uygulamanın başarıya ulaştığını belirtti.



"Pasif Ev Düzeyi için Enerji Etkin Yenileme Konut Dışı Binalardan Örnekler" adlı sunumla çok katlı binalar için dış yalıtım odaklı renovasyon projelerine örnekler sunan Ingrid Domenig-Meisinger 'enerji tasarrufu' ve 'enerji verimliliği' kavramlarına da bu bağlamda yer verdi.

Bir gıda marketinde gerçekleştirdikleri renovasyon projesini izleyicilerle paylaşan Domenig-Meisinger, kurguladıkları ısıtma ve soğutma sistemi hakkında detaylı bilgi verdi. Söz konusu projenin planlama aşamasında oluşturdukları 'tasarım stratejileri'ni anlatan Domenig-Meisinger, söz konusu stratejileri; binanın konumlanışına karar vermek, dengeli bir vantilasyon sistemi kurgulamak, enerji verimli ekipmanlar kullanmak ve net bir ısı sistemine karar vermek şeklinde sıraladı.

Etkinlik, İzocam Genel Müdürü A. Nuri Bulut’un kapanış konuşmasıyla son buldu.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
ETİKETLER: yeşil firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/multi-konfor-binalar-bu-bir-vizyon-degil-bu-bir-gereklilik_86926.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!