Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

MÜSİAD'lı İş Adamlarından Sudan'da Ön Anlaşma

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) üyesi iş adamları heyetinin, Sudan'da “790 milyon dolarlık ön anlaşma” imzaladığı bildirildi.

Referans Gazetesi
1


b>Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) üyesi iş adamları heyetinin, Sudan'da “790 milyon dolarlık ön anlaşma” imzaladığı bildirildi. MÜSİAD'dan yapılan yazılı açıklamada, Almanya MÜSİAD Federasyonu Başkanı Natık Akyol'un başkanlık ettiği, Türkiye'de faaliyet gösteren üyelerin yanı sıra Almanya, İtalya ve Hollanda'da faaliyet gösteren 25 iş adamından oluşan heyetin, 12-16 Aralık 2007 tarihlerinde Sudan'ın başkenti Hartum'da gerçekleştirilen 5. Uluslararası İnşaat Malzemeleri, Teknolojisi ve Ekipmanları Fuarında bir dizi iş görüşmesi gerçekleştirdiği belirtildi.

Görüşmelere ilişkin bilgi veren MÜSİAD Almanya Federasyonu Başkanı Natık Akyol, Dal Group, Al Suud, GİAD ve özel sektör firmalarıyla bir araya geldiklerini kaydetti.

Sudan hükümetinin desteği ile Hartum'da yeni bir şehir kurulacağını belirten Akyol, yaklaşık 5 milyar dolar maliyetli projenin yüzde 10'luk kısmının Türk firmaları aracılığıyla yapılması konusunda ön anlaşma sağlandığını, nihai anlaşma için şirket yetkililerinin önümüzdeki ay Türkiye'ye geleceğini ifade etti.

İkili görüşmeler sonucunda Türk iş adamlarının Sudan'da organize sanayi bölgeleri, toplu konut, liman, sanayi tesisleri ve su şişeleme projeleri gibi önemli ortaklık anlaşmaları imzaladığını belirten Akyol, toplam “790 milyon dolarlık ön anlaşmanın” yapıldığını aktardı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/musiadli-is-adamlarindan-sudanda-on-anlasma_58150.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • sudan'da inşaat işi yapan firmalarla irtibat kurmak istiyoruz. saygılarımızla.. mehmet_akgun56@hotmail.com YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!