Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Müteahhit ve Bakanlardan İmar Buluşması

Gayrimenkul sektörünün önde gelen temsilcileri Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Maliye Bakanı Naci Ağbal ile dün İstanbul’da bir araya geldi. 2 saati aşan görüşmede yeni imar yönetmeliği, kentsel dönüşümün aksayan noktaları ve KDV konuları masaya yatırıldı.

yapi.com.tr
Müteahhit ve Bakanlardan İmar Buluşması

İnşaatta tüm kuralları değiştiren yeni imar yönetmeliği geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. 1 Ekim’de uygulamaya başlanacak yeni yönetmeliğe gayrimenkul sektörü temsilcileri tepki göstermiş, ‘yatırımların önü kesilir’ demişti. Gelen tepki üzerine açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ise imarı disipline etmek dışında bir amaçlarının olmadığını söylemiş ve müteahhitlerle tekrar bir araya geleceğini ifade etmişti. Beklenen buluşma dün gerçekleşti.

Neler konuşuldu?

Gayrimenkul sektörü temsilcileri yeni yönetmelikle ilgili taleplerini hem sözlü hem yazılı iletti ve kentsel dönüşüm aksayan noktaları konusunda destek istedi. Görüşmenin olumlu ve verimli geçtiğini belirten sektör temsilcileri yönetmeliğin yürürlüğe girmesi için önlerinde 2 ay olduğunu, bu sürede gerekli düzenlemelerin olacağına inandıklarını söyledi. Bakan Özhaseki’nin de talepleri olumlu karşıladığı belirtiliyor. Özhaseki görüşmede amaçlarının istismarların önününe geçmek olduğunu dile getirdi. Özhaseki daha önce de yaptığı açıklamada “Hoyratça, haksızca kullanılan, istismara sebebiyet veren, imar çarpıklığı ve düzensizliğinin önüne geçecek bir disiplin mekanizması getiriyoruz. 100 metrekarelik bir ev yapma hakkı olan birisi bizim yönetmeliklerden kaynaklanan birtakım boşluklardan istifade ederek bunu 250 metrekareye kadar çıkarabiliyordu” demişti.

Kdv ve harçlar

Sektör temsilcileri Naci Ağbal’dan ise tapu harçları ve KDV konularında düzenleme talep etti. Geçici KDV indirimleri değil, kalıcı bir düzenleme beklentisi gündeme geldi. Markalı konut üreticileri, sektörde kayıt dışı sorununa da dikkat çekti ve haksız rekabetin önlenmesini istedi. Müteahhitler ve kamu yetkilileri sorunların ve aksaklıkların çözümü için yeniden bir araya gelecek.

Kimler katıldı?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bakanı Mehmet Özhaseki, Maliye Bakanı Naci Ağbal Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Feyzullah Yetgin, İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım, Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas’ın yanı sıra Ali Ağaoğlu, Ahmet Çelik, Ali Dumankaya, Aziz Torun, Özen Kuzu, Süleyman Çetinsaya ve Ziya Yılmaz gibi gayrimenkul sektörünün önde gelen isimleri görüşmeye katıldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/muteahhit-ve-bakanlardan-imar-bulusmasi_160343.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!