Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Müteahhitler İhracatçı Sayılmak İstiyor

Yabancıya satışını artıran ve sık sık yurt dışı fuarlara katılan müteahhitler artık ‘ihracatçı’ sayılmak istiyor. Hükümetin konu üzerinde çalıştığını belirten müteahhitler, yabancıya yapılan satışla cari açığı kapatacak güce erişeceklerini belirtiyorlar.

yapi.com.tr
Müteahhitler İhracatçı Sayılmak İstiyor

Geçtiğimiz günlerde yapı müteahhitlerini sınıflandıran yönetmeliğin yayınlanmasıyla birlikte gayrimenkul sektöründe yeni bir dönem başladı. Yetkinlik ve mali yapı anlamında 9 sınıfa ayrılan müteahhitler, ayrıştırma ile ‘itibarlarını’ yeniden kazandıklarını, bu sayede başta yabancıya satış anlamında kapsamlı çalışmalar yapacaklarını ifade etti.

Milliyet'te Duygu Erdoğan'ın haberine göre; son yıllarda yabancıya satışını artırdıklarını ve ülke tanıtımı için yurt dışı fuarlarda sık sık boy gösterdiklerini hatırlatan müteahhitler, artık ‘ihracatçı’ sayılmak istiyor. Bu kapsamda ilgili bakanlıkların kapısını çalan müteahhitler, aldıkları olumlu dönüşlerin yakın zamanda somut adımlara dönüşmesini bekliyor. Müteahhitler, ekonomiye 2018’de yaklaşık 6 milyar dolar kazandırdıklarını, ihracatçı desteklerini almaları durumunda bu rakamı 3 ve 5 yıllık periyotta 25 milyar dolara, ardından ise cari açığı kapatacak konuma getirebileceklerine dikkat çekiyor.

Geçen yıl yabancılara konut satışı 2017 yıl sonuna göre yüzde 78.4 artarak 39 bin 663’e ulaştı. Bu sayı 2017 yılında 22 bin 234 adet olmuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir...

http://www.yapi.com.tr/haberler/muteahhitler-ihracatci-sayilmak-istiyor_171055.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!