Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Muzafferabad Yardım Paralarıyla Yeniden Kurulacak

Muzafferabad yardım paralarıyla yeniden kurulacak

Referans Gazetesi



akistan'da geçen yıl yaşanan depremden sonra bu ülke halkını yalnız bırakmayan Türkiye, depremden büyük zarar gören yerleşim yerlerinin yeniden imarı konusunda da önemli projelere imza atmaya hazırlanıyor. Yeniden imar projeleri ile Türk müteahhitleri de bu ülkede önemli iş olanaklarına kavuşacak. Pakistan'da, depremde zarar gören Muzafferabad kentinin 25 kilometre güneye taşınması yönünde karar alınırken bu konuda önemli rolü Toplu Konut İdaresi (TOKİ) üstlenecek. Yeni kurulacak kentin bütün resmi binaları, TOKİ tarafından Türkiye'de toplanan yardım paraları kullanılarak yaptırılacak.

TOKİ Başkanvekili Erdoğan Bayraktar, Başbakanlık Acil Durum Yönetimi Genel Müdürü Hasan İpek'le birlikte Pakistan'ın yeniden imarı konusunda Türkiye'nin yapacağı çalışmalara son şeklini vermek üzere, geçen hafta depremden zarar gören kentlerde incelemelerde bulundu. Gezi sırasında, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın sık sık telefonla Bayraktar'ı arayarak talimatlar verdiği belirtiliyor.

Pakistan makamlarıyla yapılan görüşmelerde, yeni yerleşim yerindeki, valilik, emniyet, adliye, hastane, belediye gibi tüm kamu binaları, 200-250 kadar kamu lojmanı ve altyapı yatırımları TOKİ tarafından yaptırılacak.

Yapım işleri için Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü'nce Pakistan'daki deprem dolayısıyla açılan yardım hesaplarında biriken kaynak kullanılacak. Bu hesapta, geçen yıl sonu itibariyle 130 milyon 695 bin 398 YTL nakdi yardım toplanmıştı.

TOKİ Başkanvekili Erdoğan Bayraktar, Muzafferabad'ın yeniden yapılandırılması konusunda Türk müteahhitlerinin de önemli işlev üstleneceğini belirterek yatırım tutarının ilk aşamada 45-50 milyon dolar olarak hesaplandığını, bu tutarın ileride artabileceğini söyledi. Yapım işlerinin 1 yılda tamamlanması öngörülüyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/muzafferabad-yardim-paralariyla-yeniden-kurulacak_45776.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!