Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Müze Ücretlerinin Zamlanmasına Tepki: Anlamak Mümkün Değil

Denizli Turistik Otel ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müze ve ören yerlerine 4 Ocak tarihinden itibaren girişlerin zamlı olacağını söyleyerek,"Pamukkale Örenyeri’ne giriş ücreti 25 TL’den 35 TL’ye çıkarıldı.Sektörde olumsuzluklar yaşadığı dönemde bu zamları anlamak mümkün değil" dedi.

yapi.com.tr
Müze Ücretlerinin Zamlanmasına Tepki: Anlamak Mümkün Değil

DHA'nın haberine göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü, müze ve ören yerlerine girişlere zam yaptı. Yeni zamlar 4 Ocak’tan itibaren uygulanmaya başlanacak. Zamlar yüzde 40 ile yüzde 100 arasında değişiyor. Pamukkale Örenyeri’ne giriş fiyatı da 25 TL’den 35 TL’ye çıkarıldı. Yapılan zamlara tepki gösteren DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, "Turizm sektörünün olumsuzluklar yaşadığı bir dönemde bu zamları anlamak mümkün değil.

Gittikçe kan kaybeden müze ve ören yerlerine ziyaretler daha da azalacaktır. Turizmciler olarak, yapılan zammı anlamakta zorlanıyoruz. Denizli halkı, Pamukkale örenyerine giriş fiyatı olan 25 TL’yi bile çok görürken, şimdi 35 TL oldu. Denizli halkı Pamukale’den daha da uzaklaşacak. Seyahat acentalarının paket turları fiyatları da artacak, tur satışlarını olumsuz etkileyecek. Sektörümüzün desteğe ihtiyaç duyduğu bir dönemde yapılan bu zamlar geri alınmalıdır" dedi.

'Tarafların görüşü alınmadı'

Öte yandan Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık ise, müze ve ören yerleri giriş ücretlerinin günün koşullarına göre yeniden belirlenmesi gerektiğini söyledi. Ayık, yazılı açıklamasında,  "4 Ocak 2016 tarihinden itibaren geçerli olacak zamlı giriş fiyatları caydırıcı bir etkiye sahip. Bu zamlar özellikle müze ve ören yerlerine yakın olan turizmcilerimizi zora sokacaktır. Zam kararı tarafların görüşü alınarak yapılmalıydı" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/muze-ucretlerinin-zamlanmasina-tepki-anlamak-mumkun-degil_141004.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!