Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Müze ve Ören Yerlerinin Kiralanması ‘Yasalara Aykırı’

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 376 müze ve örenyeri gişesini ihale usulüyle kiraya verecek. İhalenin bedeliyse 1 milyar 190 milyon 366 bin lira olarak belirlendi. Kültür, Sanat ve Turizm Emekçileri Sendikası (Kültür Sanat-Sen)Avukatı Tuncay Akı ve Arkeolaglar Derneği İstanbul Şube Başkanı Yiğit Ozar karara karşı çıktı.

yapi.com.tr
Müze ve Ören Yerlerinin Kiralanması ‘Yasalara Aykırı’

Birgün Gazetesi'nden Ceren Ercih'in haberine göre, Arkeolaglar Derneği İstanbul Şube Başkanı Yiğit Ozar; “Müze ve örenyerlerinin kiraya verilmesi toplumun bu alanları ücretsiz kullanımına engel olmaktadır. Bizler gişesi ve kar beklentilerinin parçası olmayan müzeleri savunuyoruz” dedi.

Kamu yararı yok

Kültür Sanat Sen Avukatı Tuncay Akı ise; “Bu ihalenin yasaya aykırı olduğunu belirtmiş bu yüzden de dava açmıştık. Kültür Bakanlığı’nın bu konu ile ilgili yeniden ihale yapması kamu menfaatine uygun değil. Neden özel bir sektörden bilet kesilmesini anlamış değilim. Bunu kültür Bakanlığının izah etmesi gerekir” dedi.

Ne olmuştu?

Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü (DÖSİMM) 2010 yılında aralarında Ayasofya Müzesi, Topkapı Sarayı, Efes Müzesi gibi önemli tarih mekânlarının bilet gelirini kontrol edemediğini ifade etmişti. Bu durum üzerine Kültür ve Turzim Bakanlığı ‘Müze ve Ören Yerleri Gişelerinin, Giriş Kontrol Sistemlerinin Modernizasyonu ve Yönetimi’ ihalesini açarak bu yerlerin bütün kontrollerini ve gelirini TÜRSAB’a devretti. Kültür Sanat Sen de ihalenin iptali istemiyle Bakanlığa dava açmış, Ankara 3. İdare Mahkemesi de ihalenin, Kamu İhale Kanunu değil Devlet İhale Kanunu kapsamında yapıldığı gerekçesiyle iptaline karar vermişti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/muze-ve-oren-yerlerinin-kiralanmasi-yasalara-aykiri_145397.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!