Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Müzekart’ta Belediye Sorunu

Türkiye’deki 300’ü aşkın müze ve ören yerini, 20 YTL karşılığında yıl boyunca sınırsız gezme olanağı sunan “Müzekart”, müze giriş ücretlerinden belediyelere aktarılması gereken payla ilgili belirsizlik ortaya çıktı. 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu’na göre, müze ve ören yerlerinde satılan biletlerden elde edilen gelirinin yüzde 5’i bakım,

Milliyet Gazetesi
1


Türkiye’deki 300’ü aşkın müze ve ören yerini, 20 YTL karşılığında yıl boyunca sınırsız gezme olanağı sunan “Müzekart”, müze giriş ücretlerinden belediyelere aktarılması gereken payla ilgili belirsizlik ortaya çıktı. 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu’na göre, müze ve ören yerlerinde satılan biletlerden elde edilen gelirinin yüzde 5’i bakım, onarım, temizlik ve çevre düzenlemesi gibi hizmetlerden yararlanılması için o müze ve ören yerinin bulunduğu yerdeki yerel yönetimlere aktarılıyor. Ancak müzekart ücretlerinden belediyelerin nasıl pay alabileceği konusu netleşmedi.

Tüm gelirler hesaplanıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri, Müzekart’ın satışının 315 müze ve örenyeri ile internet üzerinden yapıldığını, elde edilen gelirlerin ayrı hesaplanmadığını belirtti. Yetkililer, “Bir müze gelirinin muhasebeleştirilmesinde hangi usuller uygulanıyorsa, bunları da aynı esaslar dahilinde yapıyoruz. Örneğin, Ayasofya’nın tüm gelirleri içerisinde müzekart da dahil olmak üzere tüm gelirler hesaplanıyor ve içinden topluca belediyeye pay ayrılıp, ödeniyor” dedi.

Buna göre müzekartların gelirlerinin yüzde 5 ’i, alındıkları yerdeki yerel yönetimlere aktarılacak. Yetkililer, internetten satılan müzekartların DÖSİM’in Ankara’daki merkez ofisinde basıldığını, bu nedenle gelirinin yüzde 5’lik kısmının Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne aktarıldığını bildirdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/muzekartta-belediye-sorunu_62738.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • sorunum şu: müzekart basım noktası neden her ilde yok? müzekart almak istiyorum, yaşadığım yerde verilmiyor. internetten sipariş vereyim dedim. öğretmenler müzekartı 10 tl karşılığında alıyor. normalde 20 tl imiş. internet siparişine öğretmen indirimi uygulanmıyor. bu nasıl iş? YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!