Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

NASA’dan Dünya Ekonomisini Değiştirecek Hamle

NASA, yüzeyinde 10 kentilyon Dolar değerinde maden barındıran '16 Psyche' asteroidine uzay aracı göndermeyi planlıyor. Bu hamle, dünya ekonomisini yerle bir edebilir.

yapi.com.tr
NASA’dan Dünya Ekonomisini Değiştirecek Hamle

NASA, değeri dünya ekonomisini geçen 10 kentilyonluk (10’un ardından 18 tane daha sıfır) maden değerine sahip 16 Psyche’ye uzay aracı göndermeye hazırlanıyor.

Sözcü’nün aktardığı İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, NASA, 16 Psyche üzerinde yaptığı araştırmalarda asteroidin benzersiz maden kaynaklarına sahip olduğunu ortaya çıkardı. Asteroide gömülü şekilde altın, platin, bakır, redyum, nikel gibi eşsiz kaynaklar yer alıyor.

Psyche, Mars ve Jüpiter arasında halka şeklindeki bir uzay bölgesi olan asteroit kuşağında Güneş'in yörüngesinde dönen en büyük cisimlerden bir tanesi. Araştırmacılar tarafından Planetary Sciences Journal’da yayınlanan çalışma, yaklaşık 200 kilometre uzunluğundaki bu asteroide sonda görevinden önce daha yakından bakılmasına da yardımcı oluyor.

2026 yılında sonda fırlatılacak
Bu göreve yardımcı olmak için California’daki California Teknoloji Enstitüsü'nden (Caltech) bir ekip tarafından yüzey özelliklerine ilişkin bilgi sağlamak için Psyche’nin sıcaklık haritası oluşturuldu. Sonuçlarda, Psyche'nin en az yüzde 30 metalden oluşan bir yüzeye sahip olduğu ve yüzeydeki kayaların metal taneciklerle dolu olduğu gözlemlendi.

NASA tarafından Psyche’ye 2026’nın başlarında bir sonda fırlatacağı bildirildi. NASA bu kapsamda, 21 aydan fazla bir süre boyunca gönderdiği uzay aracı ile 16 Psyche’nin özelliklerini haritalayacak ve inceleyecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/nasadan-dunya-ekonomisini-degistirecek-hamle_186477.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!