Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Necaşi Türbesi’ni Türkiye Yeniledi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA)’nın yenileyerek İslam dünyasına yeniden kazandırdığı Kral Necaşi Türbesi’nde binlerce kişinin katılımıyla Aşure Günü etkinlikleri düzenlendi.

yapi.com.tr/AA
Necaşi Türbesi’ni Türkiye Yeniledi

Etiyopya İslam İşleri Yüksek Konseyi Başkanı Müftü Hacı Ömer İdris, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)’nın Necaşi Türbesi restorasyonuna övgüde bulunarak, “Etiyopya halkı olarak Necaşi Türbesi’ni yenilemeyi hep istedik. Ama bu güzel işi yapmayı Allah Türkiye’ye nasip etti.” dedi.

Ülkenin kuzeyindeki Mekelle şehrinden 60 kilometre uzakta bulunan Kral Necaşi ve 15 sahabe türbesinin bulunduğu yerleşkede dün akşam binlerce kişinin katılımıyla Aşure Günü etkinlikleri düzenlendi.

TİKA’nın kültür hayatına yeniden kazandırdığı ve kısa zamanda ülke turizminin öne çıkan merkezlerinden biri olan yerleşkedeki etkinliklerde Tigray Eyaleti Başkanı Debretsion Gebremichael, Etiyopya İslam İşleri Yüksek Konseyi Başkanı İdris ve TİKA Addis Ababa Program Koordinatörü Mehmet Ali Yetiş’in yanı sıra Sudan, Eritre ve Cibuti’den gelen Müslümanlar da yer aldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/necasi-turbesini-turkiye-yeniledi_174815.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!