Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Nergiz Arifoğlu Lightstyle'den Hıdrelleze Özel Aydınlatma

Şenliklere ev sahipliği yapan sahilde, Tarihi Yarımada’ya fon oluşturan 1000 yıllık Bukaleon Sarayı’nın unutulmuş varlığını ışık ile vurgularken, günün coşkusunu ışığı ile yansıtmak için her saat diliminde farklı görüntülere büründü. Işık için ilk kez bir mimari aydınlatma tasarımı ofisinin kontrolünde gerçekleşen şölende, Philips ve Thorn ürün

yapi.com.tr
Nergiz Arifoğlu Lightstyle'den Hıdrelleze Özel Aydınlatma

Bu yıl geleneksel 'Hıdrellez Şenlikleri'ne ev sahipliği yapan Ahırkapı sahili, Nergiz Arifoğlu Lightstyle’ın aydınlatma tasarımı ile bahar coşkusunu yansıttı. Şenlik için yapılan aydınlatma tasarımında, bolluk, bereket ve yaşamın sürekliliğini temsil eden 'su kültü'nü mavi renk, yenilenmek ve kötülüklerden arınmayı temsil eden 'ateş kültü'nü ise kırmızı renk simgeledi.

İstanbul Tarihi Yarımada’da Armada Otel'in 2000'li yıllara girerken başlattığı 'Ahırkapı'da Hıdrellez Şenlikleri' giderek gelenekselleşen bir yapıya bürünüyor. İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İ. Turizm Atölyesi, Kültür A.Ş., Ahırkapı Derneği ve birçok üniversitenin desteği ile bu yıl 10.’su yapılan şenlik, artık bir toplu halk etkinliğine dönüşmüş durumda.



Şenliklere ev sahipliği yapan sahilde, Tarihi Yarımada’ya fon oluşturan 1000 yıllık Bukaleon Sarayı’nın unutulmuş varlığını ışık ile vurgularken, günün coşkusunu ışığı ile yansıtmak için her saat diliminde farklı görüntülere büründü.  Mavi ile bolluğu, yeşil, sarı, pembe, mor ile farklı dilekleri temsil ederken her renkte sabit kalan ateş kırmızısı ise kötülüklerden arınmayı simgeledi. Hıdrellezin ana figürü olan dilek ağacı, sarayın önündeki yaşlı kestanede hayat buldu. Renkli ışıltılı kumaşlar ile kaplanan ağaç, kendisine yansıtılan her renkteki ışıkta farklı dilekleri çevresine duyurdu. Deniz kıyısında bulunan Radar Kulesi, hıdrellez ateşini yükseklere taşıyarak İstanbul’u şenliklerden haberdar etti.

Çeşitli firma ve kuruluşların desteklediği ve ışık için ilk kez bir mimari aydınlatma tasarımı ofisinin kontrolünde gerçekleşen şölende, Philips ve Thorn ürün desteği verirken, Neotech ekibi ışık uygulama servisi ile tasarımın gerçekleşmesinde büyük katkıda bulundu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/nergiz-arifoglu-lightstyleden-hidrelleze-ozel-aydinlatma_69001.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!