Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Nevzat Bayhan: Bir Turist İstanbul'u Gezdikten Sonra, 'İşte Benim Yaşayacağım Şehir' Derse Çok Mutlu Olurum

İBB bünyesinde kültür, sanat ve turizm hizmetleri sunmak üzere kurulmuş olan Kültür AŞ ticari amaçlı bir anonim şirket. Ne yazık ki Kültür AŞ'nin bu faaliyetlerinden son yıllara kadar pek haberdar olmayanlardanım. Belki de İstanbul'u derinlemesine yaşayan birisi olarak itiraf etmem gerekiyor çünkü Kültür AŞ Genel Müdürü Nevzat Bayhan ile yaptığım

Zaman Gazetesi
Nevzat Bayhan: Bir Turist İstanbul'u Gezdikten Sonra, 'İşte Benim Yaşayacağım Şehir' Derse Çok Mutlu Olurum

br />
Ben şanslıyım çünkü...

Bu kadar çok ürün ve hizmetin hayata geçirilmesinin pek de kolay olmadığını söylüyorum. "Ben şanslıyım." diyor Nevzat Bayhan ve devam ediyor: "Çünkü daha önce İstanbul'a başkanlık etmiş bir başbakanın iktidarında, 365 gün 24 saat İstanbul'a hizmet etme yarışında olan bir başkan ile çalışıyorum. Bu nedenle İstanbul adına götürdüğümüz tüm projelerimiz hızlıca onaylanıyor, yolumuz açılıyor. Türk Dünyası Kültür Mahallesi ve Panorama 1453 gibi görenlerin beğenisini alan çalışmalarımız da aldığımız desteğin bir ürünüdür. 2004'ten bu yana yaptığımız etkinlikler finansal anlamda beş kat büyürken, sayısal anlamda da 14 katına yükseldi. İstanbul'un her köşesi bir değeri saklıyor ve yapılacak o kadar çok şey var. Başkan'ımız Sayın Kadir Topbaş, 'İstanbul çeyiz sandığına benzer.' der. Bu sandıktaki bohçalar ise kolay kolay bitmez."

Kendisini İstanbul'a ilişkin en çok neyin mutlu edeceğini sorduğumda ise "Bir turist şehri gezdikten sonra, 'işte benim yaşayacağım şehir İstanbul' derse kendimi gerçekten çok iyi hissederim." cevap veriyor.

Panorama 1453 Tarih Müzesi'ni 500 bin kişi gezdi

"Fatih Sultan Mehmet'in otağını ilk kurduğu yerde kurulan Türk Dünyası Kültür Mahallesi'nin özel bir anlamı da var. Topkapı'da kurulan bu yapı Türk dünyasına ilişkin geniş bir fikir de veriyor. Buradaki evler orijinalindeki gibi tasarlandı ve kendi konsolosluklarının himayesinde gerçekleştirildi. 1453'e gelince; dünyada üç boyutlu panoramik müze uygulaması giderek yaygınlaşıyorken bizim Panorama 1453 Tarih Müzemiz başkanımızın da isteğiyle tam panoramik olarak dizayn edildi. Fetih anı 28 metrelik bir çapta dondurularak resimlendi. Resim eleştirmenlerinden tam not alan müzeyi daha şimdiden 500 bin kişi ziyaret etti bile. Bu da bize kültür turizminin getirisi konusunda bir fikir veriyor. İstanbul'un pek çok kültür değeri turizm adına paketlenebilir, pazarlanabilir."

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4
http://www.yapi.com.tr/haberler/nevzat-bayhan-bir-turist-istanbulu-gezdikten-sonra-iste-benim-yasayacagim-sehir-derse-cok-mutlu-olurum_74692.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!