Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

New York Kardeş Şehir Oldu

Türkiye tanıtım etkinliklerinin New York’taki açılış resepsiyonunda adeta İzmir rüzgarı esti. Konak Belediyesi ile Brooklyn Belediyesi arasında kardeş şehir protokolü imzalandı.

Hürriyet Gazetesi
New York Kardeş Şehir Oldu

Türkiye tanıtım etkinliklerinin New York’taki açılış resepsiyonunda adeta İzmir rüzgarı esti. Konak Belediyesi ile Brooklyn Belediyesi arasında kardeş şehir protokolü imzalandı.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Grand Central tren garında Türkiye tanıtım etkinliklerinin başlaması nedeniyle düzenlenen açılış resepsiyonunda New York’ta İzmir rüzgarı estiğini söyledi.

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen Cumhuriyet haftası etkinliklerine katılmak üzere meclis üyeleri Adnan Akyarlı, Ceyhan Yücelmiş, Yelda Atilla, Cumhur Şenolsun, Aykut Yenice ve Hasan Rıza Evcim ile birlikte New York’ta bulunan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Brooklyn Belediye Başkanı Marty Markowitz’i ziyaret etti.

Kardeş şehir anlaşması

Brooklyn’in tarihi belediye binasında gerçekleşen ziyarette, Brooklyn Belediye Başkanı Marty Markovitz konuklarını Türk Bayrağı ile karşıladı. TADF Başkanı Kaya Boztepe ve TADF Direktörü Yusuf Sami Özçayır’ın da katıldığı ziyaretin ardından başkan Tartan, New York Brooklyn ve İzmir Konak belediyelerinin kardeş şehir anlaşması ve bu çerçevede gerçekleştirecekleri karşılıklı işbirliği konusunda anlaştıklarını açıkladı. Türk Dostu olarak tanınan Brooklyn Belediye Başkanı Markovitz ziyaretin bir anısı olarak Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’a Brooklyn Köprüsü’nün bir maketini hediye ederek, "Kardeş  şehir olmaktan dolayı mutluyuz, her iki ülke için güzel çalışmalara imza atacağız" dedi.

Grand Central Türkiye tanıtım festivaline de katıldıklarını ve festivale İzmir’in yine damgasını vurduğunu düşündüğünü belirten Tartan, New York’ta ciddi bir İzmir tanıtımı yaptıklarına değindi.

Amerikalılara anlattık

Festivale üst düzey Amerikalı yöneticilerinin de geldiğini ve onlarla sohbet ettiklerini söyleyen Tartan, "Bize İzmir’i yeterince tanımadıklarını söylediler, tabii İstanbul daha ön planda, ama biliyorsunuz İzmir tarihi açıdan son derece önemli bir merkez, biz bunları Amerikalı yetkililere anlattık ve çok büyük bir sempatiyle karşılandı" dedi. Tartan şunları söyledi: "İzmir tarihiyle, kültürüyle, sanatıyla, turizmiyle ve sağlık turizmiyle çok önemli bir merkez. Bizim bunu anlatmamız gerek, bunu New York’ta yapmaya çalıştık. Markowitz ile imzalayacağımız kardeş şehir anlaşması, İzmir ve Türkiye’nin tanıtımı açısından çok faydalı olacak. Türkiye’nin tanıtımını en iyi şekilde yapacağız."

http://www.yapi.com.tr/haberler/new-york-kardes-sehir-oldu_73637.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!