Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Nikel Madenine "Hayır" Dediler

Manisa Turgutlu’daki Çaldağı’nda, İngiliz Sardes Madencilik A.Ş. tarafından nikel madeni çıkarılmak istenmesine tepkiler sürüyor. TEMA ve Tur-Genç Doğa Sporları Derneği üyeleri, bölgede doğa yürüyüşü yaptı.

Milliyet Gazetesi
Nikel Madenine "Hayır" Dediler

Manisa Turgutlu’daki Çaldağı’nda, İngiliz Sardes Madencilik A.Ş. tarafından nikel madeni çıkarılmak istenmesine tepkiler sürüyor.  TEMA ve Tur-Genç Doğa Sporları Derneği üyeleri, bölgede doğa yürüyüşü yaptı. Ağaçların katledileceği, doğal dengenin bozulacağı ileri sürüldü. 45 çevreci adına konuşan Osman Tuğrul, her hafta sonu Çaldağı’na geldiklerini söyledi. Tuğrul, "Bir tek ağacın bile kesilmesine karşıyız. Atalarımız burayı bize yemyeşil bıraktı. Biz de gelecek nesillere aynı şekilde bırakmak istiyoruz" dedi.

Hayati önem taşıyor

Gruba destek veren CHP İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan, Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi verdiğini hatırlattı, şöyle konuştu: "Bu bölge çok önemli. Bir yanda Saruhanlı Ovası, bir yanda Gölmarmara Gölü, bir yanda Manisa Ovası, bir yanda Turgutlu Ovası ve Gediz Nehri var. Su toplama gibi hayati işlevleri olan Çaldağı’nda bu tür madencilik faaliyeti yapılması kabul edilemez. Maden; asitler ve ormanın yok edilmesiyle büyük çevre felaketi yaratacak."

http://www.yapi.com.tr/haberler/nikel-madenine-hayir-dediler_73267.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!