Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Nilüfer Barajı 2006’da Tamamlanacak

Bursa’nın su ihtiyacını 2050 yılına kadar karşılayacak olan ve Bursa’nın en önemli yatırım projelerinden Nilüfer Barajı’nın, 2006 yılında tamamlanm

Ticaret
Nilüfer Barajı 2006’da Tamamlanacak

b>Bursa’nın su ihtiyacını 2050 yılına kadar karşılayacak olan ve Bursa’nın en önemli yatırım projelerinden Nilüfer Barajı’nın, 2006 yılında tamamlanması bekleniyor.

Ancak projenin bitirilebilmesi için, 45 trilyon liralık kaynağa ihtiyaç olduğu belirtiliyor. Nilüfer Barajı konusunda Bursa Valisi Oğuz Kağan Köksal’ı brifing veren DSİ Bölge Müdürü Mehmet Kılınç, temeli 9 yıl önce atılan Nilüfer Barajı’nın inşası için bugüne kadar devletin kasasından 72 trilyon lira harcandığını söyledi. Söz konusu yatırımın Bursa için hayati önem taşıdığını da işaretlerken, 2006 yılında projenin tamamlanmasının hedeflendiğini dile getirdi ve “Projenin tamamlanabilmesi için, daha 45 trilyon liralık bir kaynağa ihtiyaç var” dedi. Söz konusu barajın inşası için, bu yıl 14.5 trilyon liralık ödenek ayrıldığını bu kaynakla ciddi ölçüde işler yapılacağını ve hedefe biraz daha yaklaşılmış olunacağını işaretledi.

“Nilüfer Barajı’nın hizmete girmesiyle birlikte, Bursa’da 2020 yılına kadar su sıkıntısı yaşanmayacak” diyen DSİ Bölge Müdürü Mehmet Kılınç, 2020 yılına kadar 210 milyon metreküp suyun kente verileceğini dile getirdi. Öte yandan, Nilüfer Barajı’nın hem içme suyu hem de sulama suyu amaçlı kullanılacağını belirten Bursa Valisi Oğuz Kağan Köksal da, sulama alanında yapılan projelerle, Bursa’nın sulama suyu sıkıntısı da çekmeyeceğini belirtti. Baraj inşaatının 2050 yılına kadar Bursa’nın su ihtiyacını karşılayacak şekilde planlandığını sözlerine ekledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/nilufer-baraji-2006da-tamamlanacak_13490.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!