Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Notre Dame Dijital Kopyadan Restore Edilecek

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, yanan Notre Dame Katedrali’ni 5 yılda yeniden inşa etme sözünü vermişti. Katedralin renovasyonunda 2010 yılında çıkarılmış dijital kopyası kullanılacak.

yapi.com.tr
Notre Dame Dijital Kopyadan Restore Edilecek

Fransa’nın başkenti Paris’in sembol yapılarından Notre Dame Katedrali’nde çıkan yangın sonrası Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, kilisenin yeniden inşa edileceğini, ‘hatta daha bile güzel’ olacağını söyledi. 93 metre yüksekliğindeki kulesi ve ahşap çatısı tamamen çöken katedralin renovasyonu için en umut verici durum ise 2010 yılında oluşturulan üç boyutlu dijital kopyası. Hürriyet'te yer alan habere göre sanat tarihi uzmanı Dr. Andrew Tallon, 1 milyar veri noktasından oluşan dijital modelleme çalışması sayesinde katedralin birebir olarak restore edilebileceğini belirtti. Ancak bazı uzmanların bu konuda çekinceleri bulunuyor.

"O boyutta ağacımız yok"
Fransa Kültür Varlığı Derneği Başkan Yardımcısı Bertrand de Feydeau, “Artık katedralin inşa edildiği 12 ve 13’üncü yüzyıla ait meşe ağaçlarının boyutlarındaki ağaçlara sahip değiliz” dedi. Katedralin aynı şekilde yapılmasına bir başka engel de Normandiya bölgesindeki taş ocaklarından çıkarılan kireçtaşı. İngiltere’deki Kent Üniversitesi Ortaçağ Avrupa Tarihi Bölümü’nden Dr. Emily Guerry’e göre, gotik mimariye sahip yapının eski haline dönmesi için tonlarca kireçtaşının çıkarılması ve elle işlenmesi gerekiyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/notre-dame-dijital-kopyadan-restore-edilecek_172183.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!