Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Nuh Grubu, Bostancı'daki Arazisine 4 Yıldızlı Otel Yapıyor

Şehir içinde kalan kıymetli arazilerini konut ya da ticari yatırımlarla değerlendiren sanayicilere, bünyesinde Nuh Çimento ve Nuh Beton şirketlerini bulunduran Nuh Grubu da eklendi. Gruba bağlı Nuh Gayrimenkul İnşaat AŞ, İstanbul'un emlak değeri en yüksek bölgelerinden Bostancı'da bulunan 15 bin metrekarelik arazisi üzerinde 4 yıldızlı bir şehir

Referans Gazetesi



Şehir içinde kalan kıymetli arazilerini konut ya da ticari yatırımlarla değerlendiren sanayicilere, bünyesinde Nuh Çimento ve Nuh Beton şirketlerini bulunduran Nuh Grubu da eklendi. Gruba bağlı Nuh Gayrimenkul İnşaat AŞ, İstanbul'un emlak değeri en yüksek bölgelerinden Bostancı'da bulunan 15 bin metrekarelik arazisi üzerinde 4 yıldızlı bir şehir oteli ve çarşı yatırımı için harekete geçti. Şirket, 272 yataklı otelin işletmesi konusunda da Dedeman Turizm Yatırımları AŞ ile bir ön anlaşma yaptı.

Nuh Gayrimenkul İnşaat AŞ Genel Müdürü Ercan Sayarı, 40 milyon dolarlık yatırımla hayata geçecek olan projenin 2009 yılı sonunda tamamlanarak hizmete gireceğini açıkladı.
    
Konuttan sonra otel projesi

Başta İstanbul olmak üzere büyük kentlerde yeni projelerin hayata geçirileceği boş arazilerin olmayışı, yatırımcının gözünü kent merkezinde kalmış fabrika arazilerine çevirdi. Gayrimenkul şirketleri şehir içinde kalan eski fabrika arazilerini satın alarak ya da fabrika arazisinin sahibi ile ortaklık yaparak çeşitli projelere imza atıyor. Bazı firmalar ise elindeki arazileri değerlendirmek için gayrimenkul şirketi kurarak, proje geliştirmeyi tercih ediyor.

Ana faaliyet alanı çimento ve hazır beton olan Nuh Grubu da 1997 yılında kurduğu Nuh Gayrimenkul İnşaat AŞ ile çeşitli projelere imza atıyor. Halen Kocaeli Uzunçiftlik'te 16 bin 987 metrekare üzerinde 10 blokta, 114 konutluk Nuh Park Konutları projesine devam eden Nuh Gayrimenkul, Bostancı'daki arazisi üzerine de otel ve çarşı yapacak.

Nuh Gayrimenkul İnşaat AŞ Genel Müdürü Ercan Sayarı, Bostancı'da daha önce Nuh Beton tesisleri olarak kullanılan Nuh Grubu'na ait arazi üzerine otel yapmak üzere çalışmalara başladıklarını belirterek otelin yanına küçük bir çarşı da yapacaklarını söyledi.


    
2009 sonunda hizmete girecek

Otel ve çarşı inşaatının hafriyat işlerine başladıklarını ifade eden Sayarı, projenin belediye tarafından tasdik aşamasında olduğunu kaydetti. Otelin 2009 sonunda hizmete girmesini planladıklarını anlatan Sayarı, "Projenin toplam inşaat alanı 72 bin metrekare olacak. Bunun 58 bin metrekaresi otel, 14 bin metrekaresi ise çarşıdan oluşacak. Projenin toplam maliyeti yaklaşık 40 milyon doları bulacak. Otelin işletmesi için Dedeman ile bir ön anlaşma yaptık. 4 yıldızlı olacak otel 270 oda ve 570 yatak kapasitesine sahip olacak" dedi.

İstanbul İkitelli'de 8 dönümlük boş bir araziye sahip olan Nuh Grubu'nun yakın gelecekte bu araziyi de değerlendirmesi bekleniyor.


    
Yeni projelerin yapılacağı bazı fabrika arazileri
   
Deva İlaç: Zorlu Grubu, İstanbul Büyükdere Caddesi'ne 10 metrelik cephesi olan Deva İlaç'a ait araziyi 70 milyon dolara satın aldı. Grup, projeye başlamak için imar durumunun netleşmesini bekliyor.

Tekel Bira Fabrikası: İstanbul Bomonti'deki binayı 60 milyon 250 bin YTL'ye 49 yıllığına kiralayan IC Antbel, burada 170 milyon dolarlık yatırımla kongre ve alışveriş merkezi yapmayı planlıyor.

Edip İplik Fabrikası: İstanbulBağcılar'da bulunan fabrika arazisine "212 İstanbul" isimli alışveriş merkezi yapılıyor.

Turyağ Fabrikası: İzmir'deki fabrika Nokta İnşaat tarafından satın alındı. Araziye alışveriş merkezi yapılacak.

Kula Mensucat: Eyilik Ailesi, Salhane'deki 125 bin metrekarelik arazisine ticaret merkezi yapmayı hedefliyor.

İzmir Tütün Deposu: İzmirli Gürel, Karabacak, Küçükbay ve Gökdemir aileleri satın aldıkları Bayraklı'daki tütün deposunun bulunduğu alana alışveriş ve iş merkezi yapmayı planlıyor.

Antalya Sümerbank Dokuma Fabrikası: Multi Turkmall, Kepez'de 49 yıllığına kiraladığı 480 bin metrekarelik fabrika arazisine Türkiye'nin en büyük alışveriş ve eğlence merkezini kuruyor.

Tekel Likör Fabrikası: Ali Sami Yen Stadı'nın yanındaki yaklaşık 24 bin metrekarelik arazi, 3. kez ihaleye çıktı. 2 aşamalı son ihalenin sonucu açık artırmayla belli olacak.

Eski Samsun Sigara Fabrikası: Samsun Büyükşehir Belediyesi, arazi için ihale açmayı planlıyor.

Borusan Mannesmann İzmit Fabrikası: 2010 yılına kadar şehir dışına taşınacak olan fabrikanın yerine otel ve alışveriş merkezi yapılacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/nuh-grubu-bostancidaki-arazisine-4-yildizli-otel-yapiyor_62563.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!