Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

"Karadeniz'in Bodrum'u Olma...

'Nükleer Enerjide Net Tutum Lazım'

Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi Başkanı Süreyya Yücel Özden, enerji sektöründe şeffaflaşılması gerektiğini belirtirken, nükleer enerji konusunda Türkiye'nin net bir tutum sergilemediğini söyledi.

Radikal Gazetesi



ünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi Başkanı Süreyya Yücel Özden, enerji sektöründe şeffaflaşılması gerektiğini belirtirken, nükleer enerji konusunda Türkiye'nin net bir tutum sergilemediğini söyledi. Özden, nükleer santral hazırlıklarının yapılması gerektiğini ifade etti. 18 Ekim-21 Ekim 2007 tarihleri arasında İstanbul CNR Expo Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan 'Energy 2007 10. Enerji Üretim, İletim, Dağıtım Fuar ve Kongresi'yle ilgili bilgi veren Süreyya Yücel Özden, kongrelerde bu yıl ana temanın elektrik olarak vurguladı.

Hazırlık yapılmalı
Nükleer enerji konusunda Türkiye'nin şimdiye kadar anlaşılmaz bir tutum sergilediğini savunan Özden, Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç'un "Nükleeri görünmez bir güç engelliyor" açıklamasına da destek verdi. Özden, "Açılmış ihaleler ya ertelendi ya da iptal edildi. Şimdi başta uluslararası finans çevreleri olmak üzere diğer kurum ve kuruluşların tutumlarının ne olduğu belirsizdir" dedi. Türkiye'nin nükleer konusunda ciddi bir tutum izlemesi gerektiğini belirten Süreyya Yücel Özden, halka gerekli bilgilerin verilmesini isteyerek, yeni teknolojiyi içerecek şekilde nükleer santral hazırlıklarının yapılması gerektiğinin altını çizdi.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/nukleer-enerjide-net-tutum-lazim_56016.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!