Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı

‘Nükleer Santrala İhtiyacımız Yok’

Danıştay, Akkuyu Nükleer Santralı’nın ÇED iptal davası için toplanacak. Meslek örgütleri savunma yaparak, ÇED nihai raporunun kabul edilmemesi için gerekçelerini sıralayacak

yapi.com.tr
‘Nükleer Santrala İhtiyacımız Yok’

Birgün Gazetesi'nden Burcu Cansu'nun haberine göre, Mersin ili sınırları içerisinde yer alan Akkuyu bölgesine yapılması planlanan Nükleer Güç Santralı (NGS) ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu için hazırlanan Bilirkişi Raporuna TTB, TMMOB, TBB ile çeşitli demokratik kitle örgütlerinin itirazı üzerine Danıştay’da açılan davanın duruşması bugün Ankara’da görülecek. Meslek örgütleri savunma yaparak, ÇED nihai raporunun kabul edilmemesi için gerekçelerini sıralayacak.

Duruşma öncesinde kurumlar raporlarla NGS’nin olumsuz etkilerini ve insan sağlığına olumsuz etkilerini belirterek, Danıştay’a Akkuyu NGS projesinin çevreye verebileceği büyük zarar ve kamu yararı içermemesi nedeni ile ÇED nihai raporunun kabul edilmemesi çağrısı yaptı.

Olumsuz sonuçları çok

TMMOB Yönetim Kurulu ÇED Olumlu Raporu ve Bilirkişi Raporu’nda enerji ihtiyacına yönelik ileri sürülen gerekçelerin irdelenmesi amacıyla mütalaa talep edilmesi üzerine uzman görüşlerinden oluşan bir rapor hazırladı.

TMMOB Enerji Komisyonu ve EMO Enerji Komisyonu Başkanı N. Bülent Damar ve TMMOB MMO Enerji Çalışma Grubu Başkanı Oğuz Türkyılmaz’ın hazırladığı raporda nükleer santralın olası olumsuz sonuçlarına dikkat çekildi.

Maddi hatanın sonu ölümcül

ODTÜ Kimya Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Ali Gökmen ve Prof. Dr. G. İnci Gökmen sunduğu raporda ise, ÇED içinde yer alan maddi hatalara dikkat çekerek, “Ciddi kazalara ilişkin bir analiz yoktur. Akkuyu’da bir kaza olması durumunda, sadece Mersin ilini değil civardaki diğer illeri de çok olumsuz etkileyecektir. Atıklar, kaza, söküm gibi en can alıcı konular ÇED raporunda geçiştirilmiştir” denildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/nukleer-santrala-ihtiyacimiz-yok_162220.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!