Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Türkiye Nükleeri Öğrenmek Zorunda"

Cengiz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz, Kalyon İnşaat Başkanı Cemal Kalyoncu ve Kolin İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Celal Koloğlu Akkuyu NGS'nin yüzde 49 hissesinin Cengiz-Kolin-Kalyon ortaklığına devredilmesine ilişkin ön protokole dair değerlendirmelerde bulundu.

yapi.com.tr / AA
"Türkiye Nükleeri Öğrenmek Zorunda"

Cengiz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS), yüzde 49 hissesinin Cengiz-Kolin-Kalyon (CKK) ortaklığı tarafından alınmasına yönelik Moskova'da dün imzalanan ön protokolle ilgili, değerlendirmelerde bulundu.

Mehmet Cengiz, Rusya'nın nükleer enerji teknolojisine inandıklarını belirterek, şunları söyledi: "Akkuyu NGS şu anda Türkiye'nin en önemli projesi. Bu projeye ortaklık için iki yıldır bu görüşmeleri yürütüyoruz ve şimdi sona geldik. Projede inşaat bu yıl başlıyor. Türkiye nükleeri öğrenmek zorunda ve Rusya bu konuda çok önemli bir ortak. Akkuyu'da iş birliğini başarabilirsek, bu konudaki uzmanlığımızı da geliştireceğiz."

Cengiz, Akkuyu NGS'deki yüzde yüzde 49'luk payın, CKK ortaklığındaki Cengiz-Kolin-Kalyon şirketleri arasında üç eşit paya bölüneceğini de kaydetti.

"İki ülke ilişkileri ivme kazanacak"
Kalyon İnşaat Başkanı Cemal Kalyoncu da Akkuyu NGS'nin Türkiye için önemine işaret ederek, "Bu anlaşma, Rusya ile olan ilişkilerimize çok büyük bir ivme kazandıracak" ifadesini kullandı.

CKK olarak havalimanı başta olmak üzere çeşitli projeleri değerlendirdiklerini anlatan Kalyoncu, "Yurt dışında da enerji ve inşaat projelerimiz var. Afrika'ya da yavaş yavaş bakıyoruz" diye konuştu.

"Rusya ile iyileşme süreci de hızlanacak"
CKK'nın diğer ortağı Kolin İnşaat'ın Yönetim Kurulu Üyesi Celal Koloğlu da, Türk ve Rus liderlerin, Akkuyu'da Türk ortakla devam edilmesi için birlikte karar aldıklarını vurgulayarak, "Bu projenin en iyi ve en hızlı şekilde yapılması için ortaklık protokolü imzaladık. Ruslarla yurt dışında beraber başka projeler yürütmek için de sözlü mutabakata vardık" dedi.


http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiye-nukleeri-ogrenmek-zorunda_159815.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!