Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Nükleere Zincir

Binlerce Mersinli, hükümetin Akkuyu’da nükleer santral kurma girişimini, Mersin’den Akkuyu’ya insan zinciri oluşturarak protesto etti. 30 ayrı buluşma noktasında gerçekleşen eylemde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a tepki vardı.

Cumhuriyet Gazetesi
Nükleere Zincir

Binlerce Mersinli, hükümetin Akkuyu’da nükleer santral kurma girişimini, Mersin’den Akkuyu’ya insan zinciri oluşturarak protesto etti. 30 ayrı buluşma noktasında gerçekleşen eylemde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a tepki vardı.

Mersin Balıkçı Barınağı önünde yapılan eyleme CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, KESK Genel Başkanı Döndü Taka Çınar, TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı, Türk Tabipleri Birliği 2. Başkanı Özdemir Aktan, bağımsız milletvekili adayı Ertuğrul Kürkçü ve CHP 1. sıra milletvekili adayı Aytuğ Atıcı’nın da aralarında bulunduğu yüzlerce kişi katıldı.

Burada bir açıklama yapan Nükleer Karşıtı Platform Sözcüsü Sabahat Aslan, hükümeti bir kez daha uyarmak için insan zinciri eylemi yaptıklarını söyledi. TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı, “Burada, Türkiye’de işlenen bir cinayete itiraz edenler toplandı. Türk mühendis ve mimarları namuslu Mersin halkının yanındadır. Bu ülkenin başbakanı nükleerle tüpü eş görüyor. Çevre Bakanı ‘Nükleer sızıntı dağları aşmaz’ diyor. Türkiye böyle kötü yönetilmeyi hak etmiyor” dedi.

‘Mersin Çernobil olmayacak’

KESK Genel Başkanı Döndü Taka Çınar, AKP hükümetinin, uluslararası şirketlerin çıkarlarına göre politika geliştirdiğini kaydederken Mersin milletvekili İsa Gök de Anayasa Mahkemesi’ni göreve çağırdı. Bu sırada bir çevreci, CHP’nin de nükleer santrallardan yana olduğunu iddia ederek Gök’ü protesto etti. Protesto, tertip komitesinin araya girmesiyle sonlandı.

Konuşmaların ardından yüzlerce kişi el ele tutuşarak yürüdü. Aynı dakikada Yenişehir, Mezitli, Erdemli, Silifke ve Gülnar ilçelerinde de binlerce kişi el ele tutuşarak nükleer santrallara tepkilerini dile getirdi. Eylemciler sık sık “Mersin Çernobil olmayacak”, “Nükleere inat yaşasın hayat” şeklinde sloganlar attı. Eylemciler taşıdıkları pankart ve dövizlerle de Başbakan Erdoğan’a tepkilerini dile getirdiler. Trafikteki bazı araçların sürücüleri de klakson çalarak eylemcilere destek verdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/nukleere-zincir_86847.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!