Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

O Adanın Adı Değişiyor!

Foça Belediye Başkanı CHP’li Gökhan Demirağ, üzerinde bir şey yetişmediği için yöre halkının ’Hayırsız Ada’ olarak adlandırdığı ilçeden bakıldığında Atatürk slüetinin göründüğü adanın adını ’Atatürk Adası’ olarak resmi hale getirmek için konuyu belediye meclisine götüreceğini söyledi.

yapi.com.tr
O Adanın Adı Değişiyor!

DHA'nın haberine göre, Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü, Ölçme Değerlendirme Birimi tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü Sınav Komisyonu’nun hazırladığı sorularla 10 Nisan’da Performans Takip Sınavı yaptı. 7’nci sınıflara yönelik A kitapçığında 13’üncü Türkçe sorusunda, "Medeniyetlerin çıkış merkezi olan Foça adını sularında yaşayan Akdeniz foklarından alır. Mitolojide de yeri olan Siren Kayalıkları’nı da içinde barındıran adalar görülmeye değer yerlerdir. Ancak bir ada vardır ki içlerinde görenleri gerçekten şaşırtır: ’Hayırsız Ada.’ Yerli halkın üzerinde bir şey yetişmediği için böyle adlandırdığı ancak bir tepeden bakılacak olursa Atatürk’ün profilden görüntüsüne benzeyen bu ada gerçekten merak uyandırıcıdır. Bu manzarayı görenlerin ’Atatürk Adası’ dediği de oluyor oraya." tanımdan sonra paragrafta 4 şıktan hangisine değinilmediğine yanıt istendi. Bunlar arasında ’C’ şıkkındaki "Herkesin adaya aslında Atatürk Adası demesi gerektiği" doğru kabul edildi.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Ardahan’ın Damal İlçesi, Gündeş Köyü Karadağ sırtlarına 15 Haziran- 15 Temmuz tarihleri arasında vuran Atatürk silüeti ile en batısı olan Foça’daki bir adada aynı siluetin oluşmasını Türk halkına anlamlı bir mesaj olarak niteledi. Başkan Gökhan, şöyle dedi:

"Soruyu Foçalı bir ailenin Antalya’da öğretmen çocuğu, iyi niyetle ve tanıtıma katkı olur amacıyla hazırlamış. Sınav komisyonundan çıktığı haliyle tartışılır hale geldiğini tespit ettik. Soruyu hazırlayan kişinin yakınları, amacın Foça’nın herkesçe bilinmeyen güzelliklerini tanıtmak olduğunu, ’Atatürk siluetinin Foça’da da olduğunun soruyu okuyanlarca bilinmesi güzel olur’ diye düşünüldüğünü söyledi. Tanıdığımız bu ailenin samimiyetine inanıyoruz. İlçe merkezi yönünden bakıldığında ada bir heykeltıraş tarafından özenle yapılmış Atatürk büstünü andırmaktadır. Atatürk ilke ve inkılaplarına gönülden bağlı Foça halkı, denizin dalgalarıyla ve rüzgarın etkileriyle ortaya çıkmış bu harika görüntüyü, Atatürk sevgisinin bir karşılığı olarak doğanın kendilerine armağanı olarak kabul etmektedir. Denizin ortasındaki bu anlamlı görüntüde Atatürk sırtını Anadolu’ya yaslamış ve gözleri doğduğu topraklara bakar durumdadır. Konuyu belediye meclisimize getireceğim ve adanın ’Atatürk Adası’ olarak resmiyet kazanmasını sağlamaya çalışacağım."

http://www.yapi.com.tr/haberler/o-adanin-adi-degisiyor_119342.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!