Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

O Koylara Tek Bina Yaptırmam

Cennet koyların kiraya verileceği haberi üzerine DHA’yı arayan Çevre ve Orman Bakanı Pepe, ‘O koylar şartnameye göre işletilecek ve eskisi gibi bakir kalacak. Tek bina dahi yapılmasına izin vermem’ dedi.

Hürriyet
O Koylara Tek Bina Yaptırmam

br/> Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, kiraya verilen koylara kesinlikle bina yaptırılmayacağını, amacının dışında kullanımına izin verilmeyeceğini belirterek ‘O koylara tek bina yaptırmam’ dedi. ‘Cennet koylar kiralanıyor’ haberi üzerine DHA Marmaris Bürosu’nu telefonla arayıp Mustafa Sarıipek’le görüşen Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, kiralama ve koylarla ilgili düşüncelerini aktardı.

Koyların eskisi gibi yine bakir kalacağını, şartname ne ise o şekilde işletilmesinin zorunlu olacağını vurgulayan Pepe, konumları itibarı ile kiraya verilen koylardan, Etibank özelleştiği için tahsisin bittiğini, zeytincilik eğitimi verilmesi ve zeytin üretimi için Tigem’e kiralanan koyun ise kamp yapıldığını ve amacı dışında kullanıldığını kendi gözleri ile görünce tahsisini hemen iptal ettirdiğini belirtti.

KORSANLAR VAR

Bakan Pepe şunları söyledi:

‘Koyları korsanların işlettiğini gördük. Bazı koylarda küçük küçük restoranlar gördük. Tekneler buralara yanaşıyor devlete ait suları bu korsanların cebine paralar aktararak satın alıyorlardı. Örneğin Bedri Rahmi Koyu’nda çok güzel bir tatlı su kaynağı var. Bu su bazı şahıslarca teknelere satılıyor. Bir başkası sahile şemsiye koymuş onu satıyor. Bu tür korsanları bertaraf etmek gerekiyordu. Tigem ile Etibank’ı ihale ettik ve birileri aldı. Onlar aldıkları yeri şartnamedeki gibi işletecekler. Tek bir bina yapamayacaklar. Bunu burada olduğum sürece kimseye yaptırmam.’

Mutlaka korunacak

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, havadan, karadan ve denizden onlarca kez gezdiği Muğla koylarının ya SİT ya da Özel Çevre Koruma alanı içinde kaldığını ve mutlaka korunması gerektiğini söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/o-koylara-tek-bina-yaptirmam_31147.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!