Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Oba ve Mahmutlar'da Tehlike Çanları Çalıyor

Prof. Dr. İlker Bekir Topçu, Alanya'daki inşaatlarda yaptığı incelemelerde, malzemelerin ve binanın sağlamlığının son derece iyi; Oba ve Mahmutlar'

Akşam



b>Prof. Dr. İlker Bekir Topçu, Alanya'daki inşaatlarda yaptığı incelemelerde, malzemelerin ve binanın sağlamlığının son derece iyi; Oba ve Mahmutlar'da ise sorun bulunduğunu söyledi.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ALTSO) düzenlenen bir konferansa katılan Osmangazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlker Bekir Topçu, beton teknikleri üzerine bilgiler verdi.

Dayanıklı bir inşaat için kullanılan malzemelerin son derece kaliteli olması gerektiğini ifade eden Topçu, 'Ancak yer etüdü de son derece önemli. İnşaatı yapmadan önce yer etüdü yapılmalıdır' dedi. Alanya'daki inşaat sektörünü de değerlendiren Topçu, ilçe merkezindeki inşaatların vasatın üzerinde olduğunu, kullanılan malzemelerle betonu son derece iyi bulduğunu söyledi. Topçu, 'Arkadaşlarımızla Alanya'da çeşitli incelemelerde bulunduk. Kullanılan malzemeler ve inşaatların sağlamlık derecesi son derece iyi. Ancak Mahmutlar ve Oba Göl Mevkii ile ilgili aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Mahmutlar ve Göl Mevkii'nin zemininde bataklık ve su yoğunluğu olduğu için mutlaka yer ıslahı yapılması gerekiyor. Ancak bu yeterince yapılmadan binalar 10 kata kadar çıkmış. Bu çok tehlikeli' diye konuştu.

Topçu, şiddetli bir deprem durumunda Alanya merkezinde büyük sorunlar yaşanmayacağını, ancak aynı tablonun Mahmutlar ve Oba için söz konusu olamayacağını da ifade etti.
Konuşmasının sonunda çeşitli uyarılarda bulunan Topçu, şöyle dedi: 'Alanya dördüncü derece deprem bölgesi. Ancak özellikle inşaatların zemin etüdünün çok iyi yapılması gerekiyor. İnşaatın daha dayanıklı olması için zemin ıslah edilmeli. Dayanıklı bir yapı için mutlaka kaliteli malzemeler kullanılmalı, işinin ehli, dürüst kişilerle çalışılmalı. Ucuz maliyet için insan sağlığı ikinci plana atılmamalı. Beton, yıllar geçse de dayanıklılığını kaybetmemeli.'

http://www.yapi.com.tr/haberler/oba-ve-mahmutlarda-tehlike-canlari-caliyor_17762.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!