Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı
BÖLÜM SPONSORU

Obama’dan Kabineye Nobelli Enerji Bakanı

“Lazer ışınlarıyla atomları soğutma ve hapsetme yöntemleri” üzerine yaptığı çalışmalar nedeniyle 1997 yılında Nobel Fizik Ödülü’ne layık görülen Çin asıllı nükleer fizikçi Chu (60), sera gazlarının azaltılması ve alternatif enerji kaynaklarının geliştirilmesi konusunda uzman bir isim olarak tanınıyor.

Milliyet Gazetesi
Obama’dan Kabineye Nobelli Enerji Bakanı

ABD’de 4 Kasım’da yapılan seçimlerde başkan seçilen ve 20 Ocak’ta göreve başlayacak olan Barack Obama, Enerji Bakanlığı’na Nobel Ödüllü fizikçi Steven Chu’yu aday gösterdi. “Lazer ışınlarıyla atomları soğutma ve hapsetme yöntemleri” üzerine yaptığı çalışmalar nedeniyle 1997 yılında Nobel Fizik Ödülü’ne layık görülen Çin asıllı nükleer fizikçi Chu (60), sera gazlarının azaltılması ve alternatif enerji kaynaklarının geliştirilmesi konusunda uzman bir isim olarak tanınıyor. Chu ayrıca Kaliforniya’daki çevreci çalışmalara imza atan “Lawrence Berkeley Ulusal Labaratuvarı”nın da başında bulunuyor.

Önceki gün düzenlediği bir basın toplantısında Chu’nun adaylığını açıklayan Obama, Nobelli fizikçinin Enerji Bakanlığı’na getirilmesinin herkese, kendi yönetimi altında bilime ne kadar önem verileceği konusunda güçlü bir mesaj olduğunu söyledi.

ABD Başkanı George W. Bush’un görev süresinin sona ermesinin ardından ülkenin enerji politikasının köklü bir biçimde değişeceğini anlatan Obama, “ABD yeni enerji kaynakları bulmalı ve petrole olan bağımlılığını azaltmalı. Küresel ısınmayla mücadelenin tek yolu bu” dedi. Obama, dün de arkadaşı ve birlikte basketbol oynadığı Chicago Eğitim Müdürü, Harvard mezunu Arne Duncan’ın Eğitim Bakanı olacağını açıkladı.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/obamadan-kabineye-nobelli-enerji-bakani_65171.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!