Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

ODTÜ Mezunlar Derneği'nden Forum Çağrısı; Yeni Hedef Eymir Gölü

ODTÜ Mezunları Derneği, ODTÜ Ormanı’nın yol için kesilmesine karşı tüm mezunları yapılacak foruma katılmaya çağırdı.

yapi.com.tr
ODTÜ Mezunlar Derneği'nden Forum Çağrısı; Yeni Hedef Eymir Gölü

ODTÜ Mezunları Derneği, ODTÜ Ormanı’nın yol için kesilmesine karşı tüm mezunları yapılacak foruma katılmaya çağırdı.

ODTÜ Rektörlüğü ve Büyükşehir Belediyesi arasında 8 Eylül 2017’de yapılan protokol sonrası 9 Eylül akşamı ODTÜ kampüsüne giren dozerler bir gece içinde 4.5 km'lik bir orman şeridini yok etti.

Dernekten yapılan çağrıda “Bir gecede, sayısı 12 bini aştığı tahmin edilen ağacın bulunduğu orman alanını dümdüz ettiler; ama bu süreç bitmedi" denildi.

Yeni hedef Eymir Gölü

“Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada ‘işbirliğinin artacağı ve Eymir'in rekreasyonu için birlikte çalışılacağına’ dair ifadeler yer almaktadır. Bu ifadelerin ne anlama geldiğini hepimiz az ya da çok tahmin edebiliriz”.

Bianet'in haberine göre, dernek bu sürecin durdurulması için neler yapılacağını konuşmak üzere tüm mezunlara yönelik bir çağrı yaptı:

“Tüm ODTÜ Mezunlarını, hepimizi derinden üzen ve ilgilendiren bu acil gündemi konuşmak üzere 16 Eylül 2017 Cumartesi günü mümkünse işlerinizi ertelemeye ve 14.00’da Derneğimiz Vişnelik Tesislerinde yapılacak olan Mezun Forumumuza katılmaya davet ediyoruz.”

Mezunlar Derneği'nin mücadelesi

ODTÜ Mezunlar Derneği 8 Eylül’de başlayan süreçte neler yaptıklarını da şöyle özetledi:

* Ormanımızın katledilmeye başlandığı akşam saatlerinden itibaren kampüste neler yapıldığına şahit olduk.

* Orman alanı dümdüz edilerek, ağaçlar kamyonlar arkasında bilinmeyen bir yerlere taşındı. Görüntü almak isteyen, ne yapıldığını anlamaya çalışan öğrenciler, akademisyenler, mezunlar ise kim olduğu belirsiz kişilerce alandan uzaklaştırılmaya çalışıldı. İlk andan itibaren kamuoyu oluşturmak adına çalışmalar yaptık. Üyelerimizi bilgilendirdik, araziden canlı yayın yaptık, ulaşabildiğimiz medya kanalları ile Ankara milletvekilleri ile irtibata geçtik.

* İlerleyen saatlerde, ODTÜ Mezunları Derneği Vişnelik Tesisleri'nde buluşarak gece boyunca neler yapabileceğimizi tartıştık. Bu tartışmaların sonucu olarak ertesi gün iki forum yapıldı. ODTÜ A7 kapısında öğrenciler ve çağrıcısı olduğumuz YeşilAnkara Platformu ile basın açıklaması gerçekleştirildi.

* Aynı gün ODTÜ Bileşenleri ile Kırsal Çevre Derneği tarafından yapılan arazi incelemesinde; basına yansıtılandan çok daha vahim bir tablo ile karşı karşıya kaldığımız ortaya çıktı. Önrapor yayınlandı.

* Başlanan yolun Bilkent Şehir Hastanesi ulaşımına doğrudan bir katkısı olmadığı, yolun güney hattında açıldığı görülmüştür. Yol, İncek bölgesinde yapılan lüks konutlara çıkmaktadır. Bilkent bölgesine toplu taşıma altyapısı iyileştirilerek ulaşımın rahatlatılabilmesi sağlanabilecekken, ormanın katledilerek yeni bir yol yapılması hiçbir şekilde kamunun yararına olamaz!

“Sadece üniversiteye değil tüm ülkeye yapılan saldırı”

“ODTÜ ormanlarına yapılan saldırı, sadece özerk ve demokratik üniversite mücadelemize saldırı değil tüm Ankara'ya ve ülkemiz değerlerine yapılan bir saldırıdır” denilen açıklamada şehir hastanesine rahat ulaşımın sağlanması popüler bir söylemden öteye geçmediği vurgulandı.

“Çözüm toplu taşıma”

“Başkente yakışır bir toplu taşıma sisteminin yapıl(a)madığı şehrimizde, yeni yollar özel araç kullanımını özendirmekte, hava ve gürültü kirliliğine, sellere sebep olmaktadır. Çocuklarımız sokakta oyun oynamanın ne demek olduğunu bilemeden büyümektedir.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/odtu-mezunlar-derneginden-forum-cagrisi-yeni-hedef-eymir-golu_161197.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!