Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Emekliye 400 TL Taksitle Ev

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde Son Durum

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, startı verilen Okmeydanı Dönüşüm Projesi kapsamında 2950’nolu adada bulunan hak sahipleri bir araya geldi. Vatandaşların sorularını yanıtlandıran Demircan, proje hakkında bilgiler verdi.

yapi.com.tr
Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde Son Durum

Arazi yapısı ve hak sahiplerinin sayısı itibariyle Türkiye'nin en büyük dönüşüm projesi olan Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Piyalepaşa Mahallesinden startı verilen projede, bir yandan inşaat çalışmaları devam ederken, bir yandan da uzlaşma çalışmalarına başlandı.

6 mahalleyi kapsayan dönüşüm
Emlak Kulisi'nde yer alan habere göre Fetihtepe, Kaptanpaşa, Keçecipiri, Piripaşa, Piyalepaşa ve Kulaksız olmak üzere altı mahalleyi kapsayan dönüşüm projesi için bölgede faaliyet gösteren 60 ayrı STK da “Okmeydanı Dönüşüm Projesi Uzlaşma Görüşmeleri” adı altında toplantılar düzenlenmeye başlandı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, startı verilen Okmeydanı Dönüşüm Projesi kapsamında 2950’nolu adada bulunan hak sahipleri bir araya geldi. Demircan vatandaşların projeyle ilgili sorularını cevaplandırdı.

Depreme dayanıklı yapılar
Başkan Demircan, “Okmeydanı’nın tamamı 1 milyon 576 bin metrekare. Bunun 6 bin 139 metrekaresi yeşil alan, 36 bin 370 metrekaresi okul, spor, sağlık, dini ve idari alanlar, 230 bin metrekaresi mezarlık, 500 bin metrekaresi yol, geri kalan alan ise 800 bin metrekare binalardan oluşuyor. Buradaki yapılar depreme dayanıklı olmayan yapılardır. 5 bin 553 bina, 24 bin 278 bağımsız birimin toplam büyüklüğü 2 milyon 350 bin metrekare. Mevcut Okmeydanı’nda otopark yok, yeşil alan yok, donatı yok, kısacası yaşam yok. Bu haliyle Okmeydanı bir yokluklar yeridir” açıklamasında bulundu.

Binalar yeniden inşa ediliyor
Okmeydanı'nda yeni bir yaşam alanı oluşturduklarını söyleyen Başkan Demircan, “Peki Okmeydanı’nda biz ne yapıyoruz? Mevcut 2 milyon 350 bin metrekare olan binaları yeniden inşa ediyoruz, üstelik altını otopark yaparak binaların oturduğu alanları 800 bin metrekare’den 204 bin 553 metrekare’ye düşürüyoruz. 6 bin 139 metrekare olan yeşil alanı 674 bin 691 metrekare’ye çıkararak yeni yeşil alanlar yapıyor, Okmeydanı’na yeniden yaşam veriyoruz. 3 olan okul 10’a; 4 olan park alanı 31’e; 2 olan sağlık alanı 4’e; 6 olan dini tesis 10’a çıkacak. Ayrıca; 7 adet sosyal tesis, 2 adet spor tesisi yapılacak. 232 bin metrekare 14 sit alanı park olarak korunacak” ifadelerini kullandı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/okmeydani-kentsel-donusum-projesinde-son-durum_168704.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!