Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Okul Güvenliği Önergesi Reddedildi

TBMM’de, “Okul güvenliği” önergesi reddedildi. Okulların depreme dayanıklılığının artırılması amacıyla MEB bütçesinin 10 milyar TL yükseltilmesi talebine, “Hayır” denildi.

yapi.com.tr
Okul Güvenliği Önergesi Reddedildi

HDP milletvekilleri Garo Paylan, Necdet İpekyüz ve Erol Katırcıoğlu, okulların depreme dayanıklı hale getirilmesi için MEB’in yatırım bütçesinin artırılması talebiyle TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı’na önerge sundu. Önerge, komisyonun AKP ve MHP’li üyelerinin ret oyu ile geri çevrildi.

BirGün’den Mustafa M. Bildircin’in haberine göre; HDP milletvekilleri, “Okulların deprem güvenliğinin sağlanması için MEB bütçesi 10 milyar TL artırılsın” önergesini önceki gün toplanan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na sundu. MEB’in yatırım bütçesinin sınırlı olduğunu ifade eden HDP’li Garo Paylan, “Okullarımızın gerek depreme güvenli hale getirilmesi için gerekse çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim alabilmesi için yatırım bütçenizin artırılmasını öneriyoruz. MEB yatırım bütçesinin 10 milyar TL artırılmasını istiyoruz” diye konuştu. Teklif, komisyonun AKP ve MHP’li üyelerinin oyları ile reddedildi.

Reddedilen bir diğer önerge ise “200 bin öğretmenin atanabilmesi için MEB’e 20 milyar TL kaynak verilsin” önergesi oldu.

Bakanlık bütçesinin, “Saraylara ve yandaşlara giden kaynakların bir bölümü kesilerek” artırılabileceğini belirten Paylan, “Milli Eğitim Bakanı da bizimle hemfikirdi ancak AKP’li ve MHP’li üyeler, ‘Hayır’ dedi” diye konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/okul-guvenligi-onergesi-reddedildi_182590.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!