Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Okyanusta Yüzer Gökdelenler

Japon teknoloji firması Shimizu, Pasifik Okyanusu’nda yüzen dev nilüferler şeklinde gökdelenler tasarladı. 10 bin ila 50 bin arasında insana yaşam imkânı veren ve her biri 1 kilometre genişliğinde olan hücrelerden oluşacak “Green Float” adı verilen projenin amacı, “yeşil teknoloji kullanımıyla karbon oranı dengeli bir gelecek yaratmak” olarak

Gazete Habertürk
1 Okyanusta Yüzer Gökdelenler

Japon teknoloji firması Shimizu, Pasifik Okyanusu’nda yüzen dev nilüferler şeklinde gökdelenler tasarladı. 10 bin ila 50 bin arasında insana yaşam imkânı veren ve her biri 1 kilometre genişliğinde olan hücrelerden oluşacak “Green Float” adı verilen projenin amacı, “yeşil teknoloji kullanımıyla karbon oranı dengeli bir gelecek yaratmak” olarak açıklandı.

Nilüfer bitkisinin yapısını örnek alan Green Float Projesi’nde, yaprakların yerini megnezyum alaşımlı devasa tabakalar alıyor. Proje yetkililerinin “Gökyüzündeki Kent” olarak adlandırdıkları ve aynı zamanda yerden 1000 metre yüksekte inşa edilecek kulelerde yaşam da kolay olacak. Oluşturulan yeşillik ve ormanlık alanlarla yiyecek ve diğer yaşamsal ihtiyaçlar elde edilebilecek.



Su yüzünde kurulacak setlerle ise tsunami ve dev dalgalara karşı önlem alınacak. İnsanlar çevreyi saran ormanlık alanlarda, kumsallarda vakit geçirebilecek, başka yere ulaşım ise limandan yat, bot ya da gemilerle sağlanacak. Doğadaki geri dönüşüme katkı sağlaması ve karbon emilimini yüzde 40 azaltması beklenen projenin ilk hücresinin 2025 yılında yapılması planlanıyor.

ETİKETLER: proje
http://www.yapi.com.tr/haberler/okyanusta-yuzer-gokdelenler_83796.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • yerden yüksekliği anlayamadım? YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!